Foto: Familiegevoel! Deze deelde Anouk vandaag op Whatsapp. Over een paar maanden maken weer een nieuwe foto 🙂

Tot onze verbazing is Helena met 80k inwoners de hoofdstad van Montana. Het is een klein schattig stadje met een prachtige bioscoop, waar we vanmiddag lekker hebben vertoefd om de warmte een beetje te ontsnappen. We waren naar ‘Straight out of Compton’ gegaan, een film over een hiphop groep uit de getto in LA. Waargebeurd verhaal en zeker een aanrader. We hebben denk ik nog niet eerder op zo’n groot scherm een film gezien! Waanzinnig, een nieuw level van bioscoopervaring :-).

Van te voren waren we lekker gaan lunchen in een grappig Mediterraan tentje met een beetje Turkse invloeden. Thom wilde zich wel aan een soort tapas wagen. Sinds we Masterchef kijken, is hij anders gaan kijken naar eten. Erg leuk, want nu kan ik zelf ook wat meer experimenteren hihi. Dat hij niet meteen met alles over stag gaan, bleek gisteren toen ik bij een groente/fruit standje onderweg ook een courgettebrood (zucini bread) had gekocht, maar hij er niet echt warm voor liep. Ik vond het prima, had ik dit cakeje lekker voor mezelf haha! Tot hij bij gebrek aan ontbijt er toch maar een plakje van nam en helemaal verbaasd was dat het niet naar courgette smaakt, maar naar cake!

We hadden onze koelkast echt helemaal leeggegeten. De laatste keer dat we wat boodschappen hadden gedaan, was in Drumheller en daarna waren we alleen maar door kleine plaatjes heen gekomen, met weinig tot geen winkels. Toch kom je nog een heel eind met een paar wortels, wat aardappeltjes en tomaat :-). Natuurlijk heb ik altijd mijn voorraadkastje nog, daar staat altijd wel wat tonijn of een potje saus. Ik merk dat ik zo onderweg anders kook dan normaal. Ik zorg nu dat ik vooral groente inkoop die wat langer houdbaar zijn zoals: wortels, courgette, wortels, kool, broccoli en komkommer. Thuis eten we veel vaker bladgroente, maar die nemen veel ruimte in en blijven minder lang goed. Omdat we ook vaak buiten de deur eten, wil je niet om de haverklap eten weg moeten gooien. Wraps in de vriezer zijn een mooie basis voor elk groente prutje en dat eten we vaak. Verder heb ik hele lekkere en gezonde cornflakes (lang houdbaar) gevonden, waar bijna geen suiker in zit en dat vinden we allebei heel lekker ’s ochtends met bio soya melk. Thom heeft liever gewone melk, maar ik daar heb ik nu te vaak over gelezen dat je dat beter niet elke dag kunt consumeren. Gelukkig smaakt soya melk bijna niet anders. Maar ja, als de melk op is, dan heb je geen ontbijt meer en moet je het dus doen met een courgette broodje :-D.

Na de bioscoop dus boodschappen doen! Eerst naar de Saveway, een gewone supermarkt met veel bio producten en daarna naar Natural Grocers, de biowinkel. Meestal is de gewone supermarkt goedkoper, maar in dit geval bleek verrassend genoeg de biowinkel lagere prijzen te hebben. Nu hebben we weer een volle koelkast en vers brood van de lekkerste bakker van het stadje!

IMG_7063

Uitzicht vanuit de camper vanmorgen.

IMG_8609

Thom aan het werk.

IMG_7067

We hadden de zaal bijna voor onszelf vanmiddag 😀

IMG_7069

In de verte zie je onze camper staan. Genomen tijdens een laat fietsrondje van Thom.