23 juli: Iverson Beach

//23 juli: Iverson Beach

Vandaag begint koel en bewolkt, dus hebben we een lekker langzame start. Rustig opstaan, ik mijn sport half uurtje doen en een beetje opruimen, terwijl Thom nog even ligt te snoozen. Daarna op de bank en in de hangmat met een boekje, we hebben een flinke stapel bij ons en het is geen straf om alle tijd te hebben om te lezen. Dat schiet er in de dagelijkse gang van zaken nogal eens bij in op wat bladzijdes voor het slapen gaan na :-).

Rond een uur of één klaart het plotseling helemaal op en met de lunch net achter de kiezen, springen we op om wat spullen bij elkaar te rapen en naar het strand te gaan. Ik neem mijn fototoestel mee, hopend op wat mooi plaatjes voor mijn werk, het is tenslotte zondag dus vast veel mensen op het strand…. euhm… nee dus! Een enorm strand (extra groot doordat het eb is) en bijna helemaal leeg! Ook de rest van de middag blijft het opvallend rustig. We zoeken een plekje tussen al het aangespoelde hout. Ik vraag me af of dat hout nou wel eens weggehaald wordt of helemaal niet, het strand ligt er namelijk helemaal vol mee!

Ik schiet toch nog wat leuke foto’s en we liggen lekker in de zon. Op Curacao zoek je eigenlijk altijd de schaduw op, de zon vind ik daar snel te heftig. Dit is een welkome afwisseling. Na een uurtje zien we het water al steeds meer naar ons toekomen en het brede strand (paar minuten lopen naar de waterkant) is niet veel meer dan een smalle strip waar de bomen liggen als we rond een uur of half zeven de boel weer inpakken. Heel apart hoe hier het getij heel zichtbaar is en op Curacao bijna niet lijkt te bestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

By | 2017-07-24T02:42:32+00:00 July 24th, 2017|onderweg|Comments Off on 23 juli: Iverson Beach

About the Author: