14 – 16 oktober: Verdwenen huisdieren

//14 – 16 oktober: Verdwenen huisdieren

Even starten met twee anekdotes:

Gisteren liep er een man in een zwemvest over de camping, zoekend naar zijn hond. Na een minuut of 10 kwam hij weer langs de camper gelopen met een hond in zijn armen. Ik zag hem naar het water lopen…’oh vandaar dat zwemvest, ze waren onderweg op het water’ dacht ik. Weer 10 minuten later…loopt die man weer te roepen naar zijn hond! Ik vraag hem of hij hulp nodig heeft, maar dat is niet nodig antwoord hij een tikkeltje knorrig. Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden en als ik hem zie staan (met hond) bij de ingang van de camping, loop ik toch even naar ‘m toe. Net op dat moment komt een vrouw de camping op rijden en stopt naast de man. ‘He clearly doesn’t have see legs!’, zegt de man inmiddels behoorlijk chagrijnig. Nu snap ik het! Het arme beest was mee op het water in een kano o.i.d. en had er duidelijk geen zin in, sprong waarschijnlijk overboord en zwom naar de kant en ging er vandoor! Nu mocht ie met het ‘vrouwtje’ mee terug in de auto haha!

Vertel ik dit verhaal vanmorgen aan onze buren, die er hartelijk om moeten lachen…loop ik nog geen uur later mee te helpen zoeken naar hun kat! Het beestje is mee op reis en heeft normaal een riempje om als het buiten ‘uitgelaten’ wordt, maar was langs de benen van hun eigenaren geslipt terwijl de deur net open stond. ‘We didn’t even notice him slipping away’ zegt mijn buurvrouw. De camp-host helpt ook mee zoeken, maar na 20 minuten denk ik ‘die kat wil echt niet gevonden worden!’, en vraag me af of dit wel zin heeft en of het beest niet vanzelf terugkomt. Plots hoor ik Jim de buurman roepen dat ze hem hebben gevonden, hij bleek toch gewoon in hun camper te zitten, maar helemaal onder een stel kussens te zijn gekropen! Hij is spierwit en langharig dus ik kan me zelfs voorstellen dat je ‘m voor een kussen aanziet!

De afgelopen twee dagen hebben we niet veel bijzonders gedaan, maar is wel wat bijzonder gebeurd! Thom heeft zich inschreven voor de studie ‘Artificial Intelligence’ aan de VU in Amsterdam! Een heel spannende ontwikkeling en ik denk dat het echt iets is dat bij hem past! Tom’s Planner stopt niet, Thom heeft er hard aan gewerkt de afgelopen twee jaar om er voor te zorgen dat hij er minder tijd aan hoeft te besteden. Komt dat net gekochte appartement in Amsterdam plotseling goed uit, want hij zal hierdoor vaker in Nederland moeten zijn. Hoe het precies gaat lopen, weten we natuurlijk niet, maar vanaf september 2020 zit Thom weer in de college banken!

Verder hebben we weer bezoek! Gisteravond is Thom naar Grand Junction gereden om vier fietsvrienden op te halen van het vliegveld! Ze waren pas midden in de nacht hier op de camping aangekomen dus ze werden vanmorgen wakker tussen alle prachtige rotsformaties waarmee we hier weer omringt zijn. Na een uitgebreid ontbijt stonden de mannen te popelen om te vertrekken! Ik ben op de camping gebleven en wat heb ik gedaan vandaag? Begonnen met een workout, daarna dus een kat gezocht, toen serietje gekeken en een nieuw haakproject gestart, daarna lekker in de hangmat gelezen (boek vijf van de ‘Seven Sisters’ serie) en toen stenen gezocht langs het water. Heel apart om te zien dat de waterkant er op dit moment weer heel anders uitziet dan een paar jaar geleden: veel meer zand en minder stenen. Wel een paar mooie platte exemplaren gevonden en ook wat gedraaide takken (ik denk eigenlijk dat het wortels zijn) helemaal glad verweerd. Wat leuke accessoires voor ons nieuwe huis!

By | 2019-10-18T21:08:53+00:00 October 18th, 2019|onderweg|Comments Off on 14 – 16 oktober: Verdwenen huisdieren

About the Author: