12 en 13 oktober: Moab continues

//12 en 13 oktober: Moab continues

12 oktober: vanmorgen heel vroeg zijn Ilse en Edwin vertrokken. Ik denk dat ze met -4 wegreden van de camping. Het is ‘s nachts nog steeds heel koud! Ze rijden terug naar Salt Lake om daar de camper weer in te leveren en vliegen zondag door naar Curaçao. We hebben een heel gezellige en volle week samen gehad, met voor ons ook weer nieuwe dingen! Bijna niet mogelijk zou je zeggen na hier al zoveel weken vertoefd te hebben de afgelopen jaren. Ook weer fijn om even met z’n tweeën te zijn, het zal niet lang duren, want halverwege volgende week komen vier fietsvrienden van Thom aan! Ze kunnen niet wachten om hier de trails op te gaan!

We rommelen een beetje aan en gaan tussen de middag een stuk lopen. Je kunt hier gewoon de camping aflopen, het landschap ligt vol met wandeltrails. We kletsen wat over de afgelopen week, over ons nieuwe appartement in Amsterdam (nèt gekocht afgelopen zomer, de overdracht is half december) en hoe we het komende jaar willen plannen. We weten meestal wel een dik jaar van te voren hoe en wat, wat zich dan langzaam uitkristalleerd tot een vast plan.

Eind van de middag besluiten we nog een rondje te fietsen. Het zonnetje schijnt volop, maar de lucht voelt wintersport fris. Naast de camping is een leuke trail van een kleine 16km. Erg mooi, met af en toe prachtige vergezichten. Hier geen hoge rotspartijen, maar een glooiend woestijn landschap met af en toe wat kleine bolders. Lekkere afsluiting van de dag!

13 oktober: Hieperdepiep… HOERA!! Mijn vader is vandaag jarig! Gefeliciteerd lieve pap! Nog een dikke vijf maanden en dan zitten jullie ook weer in de camper. Wat een feest!

We gaan vandaag terug het dal in. We hebben nog geen nieuwe plek, maar besluiten op de bonnefooi naar de Big Bend Camping te rijden in de hoop dat er een plekje vrij is. We willen daar ook staan als de mannen komen. Helaas is de weg langs de rivier de hele ochtend afgezet in verband met een marathon en dus gaan we eerst dumpen en onze watertank bijvullen. Als we rond 12 uur de camping opdraaien, hebben we weer enorme mazzel! Er is nog één plek vrij (een hele leuke)! Wat een gelukvogels zijn we dat dit nou weer zo makkelijk gaat. We hadden ons al ingesteld om op de ‘overflow’ te staan (een soort parkeerplaats voor als de camping vol is), maar niet nodig dus!

Nu zitten we bij de wasserette en ben ik dit aan het typen. Wachtend op vier (!) wasmachines vol was, het was hard nodig! Net even geluncht bij een leuk tentje en dan zo nog even boodschappen doen. Duurt altijd langer dan je denkt, ik vermoed dat we eind van de middag weer bij de camping zijn.

By | 2019-10-13T21:06:32+00:00 October 13th, 2019|onderweg|Comments Off on 12 en 13 oktober: Moab continues

About the Author: