Volgens mij de eerste dag van deze vakantie dat ik de boot niet af ben geweest…oh ja toch wel, voor een rondje snorkelen! 🙂 Je zal denken: dan heb je ook vast niet veel te vertellen! Nee dat klopt ook wel een beetje. Het is de laatste stormdag en dus vermaken we ons nog een dagje met Norman. Ik lees een boekje, Thom doet een sportrondje op de SUP, ik een power yoga sessie en dan komt er toch wat actie in de ten als we worden vermaakt door de andere mensen in deze baai!

Vanmorgen had iemand het briljante idee om het grootzeil al te hijsen, terwijl ze nog aan een bal lagen. Dat lijkt best een aardig idee (je ligt tenslotte met je neus in de wind), maar de wind gaat met een draaiende beweging door de baai, het is hier vol en voor ze het door hebben, maken ze behoorlijk vaart en de bal is nog niet los, dus geen controle over de boot. Even wat rennende mensen over het dek, bezorgd kijkende buren en dan zijn ze los, moeten ze snel draaien en zich al zeilend door een heel veld van boten manouvreren: zij liever dan ik!

Door de harde wind is het best een uitdaging om met een kano of zeilbootje rond te varen en tot twee keer toe hopt Thom in de dingy om assistentie te verlenen. Eerst een stel in een kano, ik zie het gebeuren, ze proberen tegen de wind in te paddelen, maar als er een krachtige vlaag komt, worden ze zijwaards gedraaid en zo, hup, omgekieperd! De wind gaat er met de ultra lichte kano vandoor, kansloos om die zwemmend weer te pakken te krijgen. Gelukkig zijn we niet de enige die het zien en vaart ook het bijbootje van hun catamaran snel naar ze toe! Gelukkig lekker warm water en een zonnetje dus het is geen ramp. ‘s Middags vaart er een klein Picootje (piepklein bootje met één zeiltje) rond en als ik opkijk van het lezen, zie ik iemand niet in het bootje, maar er naast hangen. Hij weet zich er weer in te hijsen, maar met wat moeite en als ik even later weer kijk, zie ik ‘m zijn evenwicht verliezen en gaat hij met bootje en al kopje onder. Oh oh, ik denk niet dat hij ‘m én weer goed om krijgt én zichzelf er weer in dus roep ik Thom (nee ik waag me niet in dat ding met die onbetrouwbare motor). Terwijl hij er met de dingy naar toe vaart, komt er gelukkig nog eentje aan. Zij horen er duidelijk bij en de man en bootje worden ‘gered’!

Tot slot zie ik aan het eind van de middag iemand midden in het botenveld zwemmen. Beetje raar, want én dingy’s varen hier af en aan, maar ook af en toe behoorlijk grote boten en dan wil je niet over het hoofd gezien worden. Hij blijkt bij een ‘monohull’ te horen die moeite heeft om een bal te pakken te krijgen (verwaaid steeds), de man is overboord gesprongen, zwemt naar de bal en …. tja ik weet ook niet zo goed hoe hij dan gaat helpen! De boot maakt een draai om opnieuw op de bal af te varen en dan zie ik de reden. Met een redelijk vaartje komt er ook een catamaran op dezelfde bal afgevaren. De bal ligt vlakbij het strand en is daardoor in trek. De zwemmer is er niet om te helpen, maar om de bal bezet te houden tot ze ‘m te pakken hebben gekregen haha! De cat ziet de man, mindert vaart en verandert meteen van koers, op naar een andere bal!

Oh ja en ik zou bijna vergeten dat Thom op een gegeven moment een hoedje ziet drijven. Zal ik ‘m er uit vissen?, roept hij. Ja tuurlijk, misschien is het wel een leuk petje! Hij zwemt er naar toe en als ik ‘m aan neem, blijkt het een Tilley Hat te zijn! Mijn vader heeft al jaren zo’n hoed tegen de zon en als ie op een gegeven moment slijtplekken vertoont, stuurt ie ‘m op naar de fabrikant en krijgt hij altijd een nieuwe! Er zit levenslange garantie op. Meestal krijgt hij de oude ook weer mee terug en zo heeft ie ook nog een reserve! Ik hang ‘m te drogen in de zon en als ik ‘m een paar uur laten op wil zetten, voel ik dat er wat hards in zit. Aan de binnenkant van de hoed zit een klein opbergvakje en ik vis er gewoon een horloge uit! Thom meteen googlen of we een rolex-achtig model te pakken hebben, maar helaas niet meer dan 40 euro waard! Toch erg grappig! De eigenaar is natuurlijk onmogelijk te achterhalen, dus ik ben in mijn nopjes met mijn nieuwe, precies passende, Tilley! Een horloge draag ik niet, misschien iemand anders blij mee maken :-D.

Mooie regenboog vanmorgen die echt ín de baai eindigde!

Gevonden hoedje! Blijkt nieuw 85 dollar te kosten + 40 voor het horloge, das toch mooi opgevist!!