Yeah! We hebben onze plannen rond voor eind van het jaar! Daar zaten we al een paar weken op te sudderen en vandaag heb ik van alles geboekt, dus nu is het definitief. We vliegen eind november terug naar Curacao voor twee weken. We willen voelen hoe het eiland nu voelt na een jaar weg te zijn geweest en wat rondsnuffelen op de huizenmarkt. Het zou heel fijn zijn als Curacao ons thuisland blijft, omdat we daar een leuk sociaal netwerk hebben opgebouwd en het belastingtechnisch heel gunstig is voor ons. Tot ons veertigste hebben we bijna al ons geld geïnvesteerd in onze bedrijven, vooral in Tom’s Planner, maar aangezien we allebei al jaren zelfstandig ondernemer zijn, hadden we nog geen cent gespaard voor onze oude dagvoorziening en geen pensioen opgebouwd via een werkgever. Dat zijn we nu ruimschoots aan het inhalen :-D.

Via Airbnb hebben we nu twee leuke stekkies op Curacao gevonden (één week de ene en één week de andere) en een erg leuk appartement in Amsterdam voor de maanden januari en februari. Wat is dat toch een geweldige site. De standaard vakantiewoningen via grote reisorganisaties vallen in het niet bij wat je hier kunt huren: ze zijn meestal goedkoper en veel leuker en persoonlijker ingericht. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Ook in Nederland gaan we eens kijken wat er te koop is. Als we iets kopen, dan zou het ons eerste koophuis zijn! Zijn we wel toe aan zoveel commitment haha. We richten onze pijlen op Amsterdam en directe omgeving, daar hebben we toch allebei een deel van ons hart aan verpand.

Maar voor het zover is, gaan we eerst nog 3,5 maand hier verder genieten! Morgen rijden we richting de VS en hopen we toch nog het Glacier Park aan te kunnen gaan doen. Vandaag hebben we hier nog even de toerist uitgehangen. Het is boeiend om te zien hoe ze hier alle bezienswaardigheden heel goed voor toeristen in kaart hebben gebracht en daardoor ook veel mensen trekken. Overal heel duidelijke borden en kaarten en het dinosaurus thema zie je overal terug komen, doordat er op de meest gekke plekken felgekleurde dino’s staan. Erg leuke plek om met kinderen naar toe te gaan!

IMG_6915

Oud school museum met een cafeetje erbij. Lekkere tosti gegeten, maar de uitbaters konden nog wel wat hulp gebruiken bij het trekken van klanten 🙂

IMG_6916

IMG_8541

IMG_8543

Oude mijn

IMG_6918

Als je ‘m kunt lezen, een mooie brief van een man die vrouw en kinderen achterlaat in Europa om het geluk te zoeken in Canada, hopend hen ook over te kunnen laten komen.

IMG_6922

IMG_8561

IMG_8559

Stelsel van gangen onder de grond, de lange brede gang in het midden is 4,5 kilometer lang! Om je een idee te geven van hoe uitgebreid het is.

IMG_8560

Vanaf de jaren dertig werkten de mijnwerkers onder redelijk goede omstandigheden en konden er een prima boterham mee verdienen volgens onze gids. Ze draaiden dagen van 8 uur, maar eind van de winter ging de mijn vaak dicht, omdat mensen dan geen kolen meer kochten, doordat het warmer werd. Ze konden deze kool niet goed bewaren, dan brandde het niet meer goed, dus sloten ze de deuren. Veel mijnwerkers werkten in de zomer in de landbouw. Het was een smeltpot aan culturen uit Europa. Vrouwen waren niet toegestaan in de mijn, ze geloofden dat die ongeluk brachten!

IMG_6923

IMG_8563

IMG_6925

Dit ritje met een treintje ging onze toeristen pet wat te boven 🙂

IMG_6929

De suspension bridge! Lekker wiebel ding 🙂 Gebouwd over de rivier heen waar ook lang een mijn is geweest. Eerst gingen de mijnwerkers er naar toe met een bootje.

IMG_6937

Tanks zitten weer vol! 130 liter in het totaal!