Foto: We zien hier soms enorm lange combinaties staan/rijden. Deze is wel één van de grotere, je wordt wel nieuwsgierig naar wat er nou allemaal in die aanhanger zou zitten!

We rijden vandaag naar het Capitol Reef National Park. Het is echt een prachtige route, met weer heel verschillende rotsformaties. Het waait behoorlijk vandaag, dus we zien ook aardig wat zandstormen. Hopelijk gaat de wind de komende dagen weer een beetje liggen. Alle campings die hier zijn, zijn al maanden van tevoren volgeboekt, maar er zijn drie boondockplekken in de buurt van het park waar we uit kunnen kiezen. De eerste twee lijken op Google maps wel aardig, maar volgens reviews is het internetsignaal nul, das niet handig. De derde is net voorbij het bezoekerscentrum en daar hebben we onze zinnen op gezet. Het bereik is goed en als we er aankomen, blijkt het ook een mooie omgeving te zijn met een heel wijds uitzicht. Het is officieel de ‘overflow’ van de camping vlak bij het bezoekerscentrum, dus het zal wel druk worden dit weekend, maar nu op donderdagmiddag vinden we nog een mooie plek.

Sinds we zo veel GB internet hebben (Verizon heeft eindelijk zijn prepaid prijzen aangepast en nu hebben we 100 GB voor 80 dollar, ipv 10 GB voor 100 dollar!),  kunnen we zelfs series streamen als we willen. We vragen ons wel af of het nou erg is dat je eigenlijk niet meer zonder internet kan. Ook niet werkgerelateerd, vinden we het toch wel heel fijn om te hebben. We kijken graag een leuke serie samen (die we trouwens meestal downloaden voordat we op vakantie gaan), maar ook los van elkaar. Ik vind het leuk om via whatsapp contact te hebben met familie en vrienden. Het is super makkelijk om te hebben als je dingen in de omgeving wil uitzoeken online (bv fietstrails, het weer, events, restaurantjes zoeken, afstanden om te rijden, waar dingen liggen, wat anderen over iets zeggen enz.). Daarnaast vind ik het leuk om met Duolingo mijn Spaans weer op peil te krijgen en daarvoor heb ik ook internet nodig. Tja, vroeger als je met vakantie ging, dan was je gewoon weg, sommige mensen vinden dat nog steeds heel fijn, maar wij zijn daar toch wel echt in veranderd.

Het is stralend weer en Thom besluit eind van de middag nog een rondje te fietsen. Hij komt helemaal enthousiast terug, zo’n mooie trail die moeten we ook samen gaan doen. Hij had ‘m nog wel verder willen rijden, maar dat voelde toch een beetje unheimisch als je alleen bent en in de wijde omgeving is er geen kip te bekennen. Leuk vooruitzicht zo’n mooie trail!