11 augustus: Het water op

//11 augustus: Het water op

Het wordt weer een hete dag vandaag, dus we besluiten om ‘s middags het water op te gaan. Thom wil eigenlijk nog gaan fietsen, maar wanneer hij routes aan het bekijken is, is het al bijna half negen en dus eigenlijk al een beetje aan de late kant. Het water op is een goede tweede optie!

Rond een uur of één laden we de planken achterin en rijden we naar het water. Het is super druk, tientallen autos met trailer staan op de parkeerplaats, veel mensen die het water hebben opgezocht vandaag. We leggen de planken even bij de boothelling en lopen naar de haven om eerst wat te lunchen. Hier zit een quirky cafeetje op het water, direct aan de steigers vastgebouwd. Als je niet goed tegen deining kan, moet je hier niet gaan eten :-D. Het zit bomvol dus we bereiden ons er op voor dat het wel even gaat duren, maar binnen een kwartier hebben we ons eten al, ik een vegaburger en Thom fish tacos, allebei lekker!

De suptrip is prachtig. Er staat bijna geen wind en dus ideale omstandigheden. Thom probeert af en toe een golfje te pakken van één van de vele motorboten die langsvaren en allerlei dingen trekken, van wakeboards tot grote opblaaskussens. Heel leuk om te zien hoe iedereen hier lol heeft op het water. We snappen helemaal dat als je hier in de buurt woont, je een bootje hebt! Het gebied is zo groot, hier raak je niet snel uitgekeken. We suppen naar een canyon een stukje verderop, waar we gisteren via een brug overheen waren gereden en er erg mooi uit zag. We zijn niet de enige en overal liggen langs de kant bootjes en zijn mensen lekker aan het zwemmen. Omdat het water zo diep is en de rotsen vrij steil het water in gaan, zien we heel veel mensen cliff jumpen. Toevallig vorige week nog zien staan in onze verzekeringspolis…wij zijn daar niet tegen verzekerd :-D. Als we ze zien springen, snappen we het ook wel een beetje, want hoe hoger hoe beter en nu maar hopen dat er onder water niet toch stiekum ergens een scherpe punt uitsteekt…

Cafeetje in de haven

By | 2018-08-12T01:50:56+00:00 August 12th, 2018|onderweg|Comments Off on 11 augustus: Het water op

About the Author: