Ik moet even wat werk verzetten en dat kan ik vanmorgen mooi doen als Ricarda en Ilse gaan raften. Ik heb ooit in Nepal een rafting trip gemaakt van een paar dagen, samen met Thom en daar heb ik mijn portie wit water wel gehad. Thom herinnerde zich nog dat ik toen bijna uit de boot kiepte en op het nippertje door de gids aan mijn zwemvest weer naar binnen werd gehaald. Ik weet dat het hier minder wild is, maar we doen zoveel leuke dingen samen dat ik het niet erg vind om deze activiteit over te slaan, ik moet toch ergens wat tijd vandaan halen.

Het is super gezellig zo met z’n drieën, ik wist eigenlijk van tevoren ook wel dat het leuk zou worden, maar dat het zo soepel en relaxed zou lopen, dat had ik alleen maar gehoopt. We liggen op één lijn met wat we willen doen, maar ook met het open houden van de dagen en eigenlijk pas op de dag zelf een plannetje maken voor die dag. Echt ontspannen. De meeste dagen zijn we wel vroeg wakker, Ricarda meestal als eerste en rond zeven uur volg ik en vlak daarna Ilse. Geen langslapers dus in dit gezelschap.

Als ik hen heb afgezet bij het rafting bedrijf, rij ik nog even terug naar de camping waar Andrea wacht op Geoff, haar man die haar komt ophalen. Zij gaan samen nog een dagje exploren. Sinds ze een jaar geleden in Colorado Springs zijn komen wonen, hebben ze nog niet veel gezien van de rest van Colorado en ik raad ze aan om een rondje Twin Lakes, Leadville, Frisco, Breckenridge en dan terug, te rijden. Ik zeg er wel bij dat dit een Amerikaanse afstand is, ik vermoed iets van 4 a 5 uur rijden en dat zouden veel Europeanen te ver vinden voor op één dag! Altijd grappig hoe dat echt een groot verschil is tussen onze culturen.

Ik breng de rest van de ochtend door in het rivierenbuurtje in Buena Vista in een koffietentje met wifi. Ik moet een betaalpagina aan mijn website toevoegen en nog een aantal andere zaken. Het is ongelooflijk hoe goed de verkoop gaat, terwijl het boek nog niet uit is, ik ben echt zo blij dat mensen zo enthousiast zijn! Terwijl ik dit schrijf is het zondagavond en morgen worden er 550 boeken geleverd in Amsterdam, in ons appartement, waar Thom net is aangekomen vanuit IJsland. Ik ben echt enorm benieuwd!

Het raften was heel geslaagd en ze hadden nog als tip gekregen om ook even in Salida rond te gaan kijken, net als Buena Vista ook een dorp aan de Arkansas rivier. We hebben nog geen plannen voor de middag en rijden er in een half uurtje naar toe. Het is inderdaad heel schattig! We lunchen in een restaurantje aan de rivier. Ilse en ik eten lekkere fish taco’s en Ric krijgt een enorme salade met frietjes voorgeschoteld. Daarna lopen we een beetje rond en pakken nog wat wifi bij een schattig koffietentje.

Zo’n leuke dag eindigen met tosti’s bij het kampvuur (we hebben een leuk tosti-ijzer voor in het vuur) is echt een kers op de taart. Het was wel nog even een klusje om hout te kopen, want bij een rafting camping aan de rivier vlak bij, wilden ze het ons eerst niet verkopen omdat het te droog zou zijn voor vuur. Iets waar we natuurlijk best wel rekening zullen houden, maar bijna heel de camping had een vuurtje branden! Ilse kon hoog of laag springen, we kregen het niet! Toen ging Ricarda nog proberen, maar ook zij kreeg nul op het rekest, nu omdat we niet op hun camping stonden. Dus uiteindelijk is zij naar Buena Vista gereden om het daar te kopen!