Hebben we goud gevonden? Ik zal het maar meteen verklappen…nee ik denk het niet haha! We waren wel vol optimisme en goede moed, maar het is toch lastiger om te vinden dan je denkt. Ik had van tevoren ergens gelezen waar hier in de buurt een goede plek was om goud te vinden. In een beek die vanaf St Elmo, een spookstadje, naar het dal stroomt. In St Elmo is tijdens de goudkoorts voor meer dan 60 miljoen dollar aan goud gevonden, dus het ligt voor de hand dat er in het water ook op bepaalde plekken goud ligt, maar het ligt niet voor het oprapen. We stoppen op een aantal plekken en bij de laatste plek vinden we inderdaad mooie gouden vlokjes in de modder, maar als ik thuis nog een keer goed kijk (ik kan ze opzuigen met een speciaal flesje) dan blijven ze in de schaduw niet glimmen en dat is een eigenschap van goud. Wat we hebben gevonden is helaas fools gold! Het was leuk gewees als we the motherload hadden gevonden, maar we hebben wel lol gehad!

We rijden door naar boven om ook in St Elmo een kijkje te nemen. Er is echt nog een straatje met oude gebouwen en alleen in de General Store is echt een winkel. Daarnaast is een geweldige junk yard waar we naar hartenlust rondloeren. Ik vind een paar leuke objecten voor ons huis in Amsterdam, waaronder twee hele oude melkflessen van glas. Hoe ik die mee ga krijgen, weet ik nog niet, maar anders komt dat een volgende keer wel. Ik vond ze te leuk om te laten staan.

Na dit tripje rijden we naar Buena Vista om wat te lunchen. We vinden een super leuke foodtruck waar ze hamburgers en friet verkopen, daar had ik nou echt zin in! Helemaal fijn dat ze een lekkere vega variant hebben.

Het is opnieuw prachtig weer en best wel warm dus als we terug zijn op de camping, duiken Ilse, Ric en ik het water van de rivier in. Het is behoorlijk koud, maar gek genoeg heb ik er geen last van, terwijl zij allebei met kippenval en naar ademhappend in het water zitten. Heb ik onbewust toch last van opvliegers die ik in het water blus? Volgens mij niet, maar Ilse en Ric vragen het zich af haha!

We chillen lekker een beetje rondom de camper en rond een uur of zeven rijden Ilse en ik naar de hotsprings in Cottonwood. Andrea is niet lekker, heeft last van migraine dus zij en Ric blijven bij de camper. Het is maar 20 minuten rijden en als we er aankomen, blijkt het een soort hostelletje te zijn, waar de hotsprings bij horen. Je kunt ook naar binnen als je geen gast bent en als we betaald hebben, lopen we de hoek om, het complex op. We konden er natuurlijk geen foto’s maken, dus ik zal het een beetje proberen te beschrijven. Het is ietwat vergaande glorie en een beetje quirky. We kleden ons om in een wat rommelige kleedkamer, hoppen onder de douche en daarna lopen we naar de pools. Er zijn er een stuk of zes, allemaal verschillende temperaturen. Heerlijk om lekker te dompelen in het warme water, zeker nu het begint af te koelen. We zijn blij dat we niet overdag zijn gegaan, dan was het veel te warm geweest. Eén bad is zo warm, dat we er maar heel even in kunnen blijven zitten. We komen binnen tegelijkertijd met twee vrouwen, die tegenover ons stonden op de parkeerplaats. We denken dat ze in hun auto wonen, zagen een bed achterin liggen en allemaal spullen. Ze zijn toe aan een douche want je ruikt ze van meters afstand! Ieuw! Ze douchen niet eens voordat ze het water in duiken…Ik denk niet dat ze echt dakloos zijn, maar moderne nomads zijn, die zo goedkoop mogelijk rondreizen.

Na anderhalf uur zijn we nog net niet weggesmolten en besluiten nog even naar het rivierenbuurtje te rijden voor thee en een taartje en wat wifi. Ilse krijgt Edwin te pakken voordat hij naar bed gaat en kan even uitgebreid bijkletsen. Ik zet mijn blogje online en beantwoord nog een paar emailtjes. Morgen moet ik even wat uitgebreider werk op de computer doen, want maandag komt mijn boek al uit! Nog even een laatste social media post en ik moet mijn betaalpagina live zetten. Echt spannend! Ik heb inmiddels bijna 325 preorders binnen, dus het loopt al hartstikke goed!