Oei, wat ging de wekker vroeg vanmorgen: zes uur! Ik heb niet zo heel diep geslapen en wist wel dat ik sliep, maar had toch het gevoel dat ik veel had wakker gelegen. Gelukkig zijn Ilse en Ric ook nog wakker aan het worden en is het nog lekker rustig in de camper haha! Ik had gisteren al wat boterhammen gesmeerd en hoefde me dus alleen maar aan te kleden, gezicht te wassen en in de auto te hoppen.

Ons plan voor vandaag is om de Rampart Range Road te rijden, die gaat langs de camping en eindigt in Garden of the Gods, een heel mooi park net buiten Colorado Springs. Volgens de website Dangerous Roads is het een hidden gem. Ik weet niet waarom deze weg op deze website staan, want er staat ook dat hij goed te doen is met een beetje stevige gewone auto. We zijn zo vroeg vertrokken, omdat je dan de meeste kans hebt om wild life te zien en we willen ook op tijd bij Garden of the Gods zijn waar we Andrea zullen ontmoeten. Zij is een hele goede vriendin van Ricarda en ze woont sinds een klein jaar in Colorado Springs. Zij gaat met ons mee reizen als we hier weer vertrekken.

Nou, ze hebben niets teveel gezegd, het is inderdaad een prachtige route! Wat erg leuk is, is dat we als we net wegrijden een inkomend video gesprek krijgen van Thom. Hij zit ook in de auto, samen met Niels, Peter, Karin en Felix in IJsland op weg naar het startpunt van hun trip. Het is bizar om zo even contact te hebben, soms ben je je er even heel erg van bewust dat dit allemaal maar kan. Allebei op een off road weg, beetje in the middle of nowhere en toch kun je elkaar zien. Zij gaan ook een bijzondere trip tegemoet!

We zien onderweg inderdaad wilde beesten: een kalkoen, een konijntje en een moeder hert met een kleintje. We zijn niet kritisch en prima tevreden met deze score haha!

Na even een koffie te hebben gescoord bij een Starbucks, zien we Andrea al staan bij de parkeerplaats. Super leuk voor haar en Ricarda om elkaar weer in het echt te zien, na iets van bijna vier jaar alleen op afstand contact te hebben gehad. Het is echt een hele aardige meid en erg leuk om haar de komende periode beter te leren kennen.

We maken een prachtig rondje door Garden of the Gods. Een park vol grote rode rotspartijen. Ik waande me even weer in Moab. Het park is gratis toegankelijk voor iedereen. Het was eerst privƩbezit en die familie heeft het gedoneerd aan de stad en haar inwoners. We maken een paar mooie korte hikes en rijden nog naar een uitzichtpunt, waar je het park vanaf boven kunt zien.

Daarna door naar een Duitse bakker. Echt heel grappig om in het Duits een broodje te bestellen. We eten het in de auto op en besluiten om naar Pikes Peak te gaan. Dit wordt ook wel America’s Mountain genoemd. Je kunt helemaal omhoog rijden, naar 4200 meter. Echt een prachtige route, met enorme vergezichten. De berg staat min of meer op zich en daardoor kun je bovenop over heel Colorado Springs uitkijken en ik had zelfs het idee dat je in de verte Denver kon zien liggen. We zien ook het meer, waar de camping naast ligt. Je wordt ook een beetje naar boven gelokt door de belofte van hele lekkere donuts. Daar heb ik wel oren naar! Na thee en donuts (vielen een beetje tegen, ik geloof dat ik al gewend ben aan de grote ronde Amerikaanse donuts in allerlei kleuren en smaken!) rijden we in etappes weer naar beneden. Er zijn nog een paar mooie punten onderweg om uit te stappen en een stukje te lopen. Er werd ons bij vertrek op het hart gedruk om grotendeels in de eerste versnelling weer naar beneden te rijden. Halverwege moesten we stoppen en werd de temperatuur van onze remmen gecheckt! Volgens die meneer was die excellent! Helemaal goed gedaan dus.

Nu zitten we bij een heel schattig koffie tentje in het oude Colorado Springs even wat internet te pakken. We hebben op de camping niet zo goed bereik, dus nu kan ik mijn postjes even online zetten van gisteren en vandaag!