Toen we vorig jaar twee nachtjes in een hotel op de strip sliepen, zagen we vanuit onze hotelkamer dat ze een enorme bol aan het bouwen waren: de Sphere. Die is nu klaar en we hebben ‘m vanuit de auto een paar keer in de verte gezien, dus tijd om ‘m van dichtij te bekijken. Wel pas aan het einde van de dag, want deze enorme bol is één groot projectiescherm en dus in het donker het beste te zien. Er kunnen meer dan 17 duizend mensen ín en het gebouw is 112 meter hoog. Het is echt heel indrukwekkend.

Het RV park is best wel oké om een dagje te rommelen. Voorwaarde is wel dat er niet in de buurt een andere camper wordt gewassen (generator lawaai) of dat ze druk zijn om met een bladblazer het grint van de weg af te blazen. Ik draai een aantal wassen, het is lekker goedkoop en de wasmachine groot, dus ik gooi ook de vloerkleden er even in. Alles weer schoon!  Verder loer ik op Amazon naar behang voor de nieuwe camper. Ik heb vorig jaar een vriendin op Curaçao geholpen om een muur te behangen en wat er speciaal aan was, was dat het niet ingesmeerd hoefde te worden, het waren allemaal sticker stroken. Het plakte heel goed op de muur en bleef ook goed zitten, dus ik ga voor de nieuwe camper ditzelfde behang gebruiken. Super praktisch. Toen ik in 2015 de 5th wheel ging pimpen, was er zo weinig leuk behang te vinden, dat ik het uit Nederland heb op laten sturen, dus nu ben ik helemaal verbaasd dat ik kan kiezen uit honderden leuke designs. Dit gaat helemaal goed komen!

Thom heeft even contact met Bob’s Truck Bodies waar de truckcamper nu staat en ze zeggen dat de camper misschien eerder klaar is dan gedacht! Dat zou een leuke verrassing zijn! Ik heb gisteren ook een speciaal mechanisme online besteld, waarmee we bergruimte onder ons bed kunnen creëren. Het is een lattenbodem met twee drukveren, waardoor je het in z’n geheel vrij makkelijk kan optillen. We zullen wel even zoet zijn met aanpassingen om zoveel mogelijk bergruimte binnen te creëren. Gelukkig hebben we in de Host Camper Facebook groep al veel inspiratie op kunnen doen!

Rond vijf uur rijden we naar de Strip. Wat een drukte!! Het is erg leuk om alle voorbereidingen te zien voor de Formule 1 wedstrijd die over twee weken zal plaatsvinden. De Strip zal onderdeel zijn van het circuit en we zien nu ook dat deze rondom de Sphere zal lopen, dus dat gaat wel wat mooie plaatjes opleveren op televisie! Ik hoorde van Thom dat deze hoek ook ‘gekocht’ is door T-Mobile, ben benieuwd wat ze er mee gaan doen. Toen Thom en ik een paar maanden geleden keken naar kaartjes voor deze wedstrijd, omdat we wisten dat we in de buurt zouden zijn, was de goedkoopste optie 7000 dollar!! Yikes! Dan maar op tv kijken haha!

We parkeren in de parkeergarage van het Wynn hotel, want vanuit daar zou je een mooi uitzicht hebben op de Sphere. Als we op de bovenste etage aankomen, kijken we tegen een enorme muur aan! Hmmm, dit lijkt niet helemaal de bedoeling. Uiteindelijk komen we via het hotel (wat echt een doolhof is) uit bij een hogere parkeergarage en van daaruit kun je de bol mooi zien. Het is nog best wel van een afstand dus we besluiten om na het eten (sushi) er naar toe te rijden en te kijken of we er dichterbij kunnen komen. Het is wel erg leuk om over het toekomstige circuit te rijden en we zien dat we de Sphere ook van dichtbij kunnen bekijken. We zetten de auto 10 minuten lopen verderop bij een MCDonalds. Gaaf hoor om het zo te zien. Wel heftig dat vlakbij de Sphere een appartementencomplex ligt, met uitzicht op deze projectiebol! Daar zou ik niet zo blij mee zijn. Wat trouwens heel apart was, was dat toen we vanaf de MCDonalds terugreden, we door een enorm arme wijk reden. Het leek wel een ‘krottenwijk’ zo slecht waren de huizen en dat twee of drie blokken van de Strip vandaan. Wat een contrast!