29 juli: Outdoor Cinema

//29 juli: Outdoor Cinema

Tijdens het ziplinen had de gids ons getipt dat er in de zomermaanden elke vrijdag een openlucht bioscoop georganiseerd wordt bij iemand in de tuin. Klinkt heel vaag, vonden wij ook, maar wanneer we het event inderdaad in het lokale suffertje zien staan, worden we toch nieuwsgierig. Het zou gaan om iemand die een grote collectie 16mm films heeft en allemaal van voor 1970. Dus wij gisteren rond kwart over acht hier weggereden om daar om half negen te zijn. In de beschrijving stond dat het hek om 19:45 openging en voorafgaand aan de film een open mikwas en dat iedereen welkom was om zijn lokale kunsten te tonen. Wij voelden ons niet aangesproken en besloten wat later aan te komen, ook om niet de eerste en misschien wel de laatste van de avond te zijn (zooo ongemakkelijk). Via een pad dat verlicht werd door fakkels, kwamen we bij een open veld met een enorme wit en blauw gestreepte circustent aan. We hoorden iemand zingen en zagen zelfs een popcorn karretje. Er zat een oudere man gitaar te spelen en verder zaten er misschien max een man of acht. Er stonden wat oude banken, maar eigenlijk zat iedereen in zelf meegenomen stoelen, die wij zelf ook in de auto hadden gegooid. Toch een beetje ongemakkelijk klapten we onze stoeltjes uit. Na ons kwamen er niet veel meer mensen en na nog een paar liedjes, begon de film: echt een oudje van Laurel en Hardy. Was echt grappig en we hebben ons prima vermaakt! Als je ergens wat langer bent, dan komen dit soort dingen op je pad en dat is toch wel heel geinig!

Vandaag wil ik graag om 10 uur bij het andere State Park zijn, hier een paar kilometer verderop. Er is een expositie van guilts die één keer per jaar georganiseerd wordt, ze worden allemaal buiten opgehangen en zijn te koop. Ik wil al jaren een mooie quilt, maar ben tot nu toe niet tegen één aangelopen waar ik helemaal voor viel (ze zijn ook erg duur). Er hangt er eentje die prachtig zou staan over een bank thuis, maar helaas al is verkocht. Overal staat bij wie ‘m gemaakt heeft en toevallig zie ik de maakster vlakbij staan, dus spreek ik haar aan om te vertellen dat ik de quilt zo mooi vind. Ze vertelt me dat hij is gekocht door één van de andere quilters, een cadeautje van haar man. Net op dat moment komt ook zij langslopen en als ze begint te babbelen, hoor ik een Nederlands accent. En ja hoor, ze blijkt uit Utrecht te komen en woont al 20 jaar op Camano Island. Ze is enorm verrast dat ik haar antwoord in het Nederlands, want het is niet een plek waar veel toeristen stoppen tijdens hun vakantie in de VS. We staan even te kletsen en zoals een echte ‘Amerikaanse’ betaamt, nodigt ze ons uit voor de koffie. Helaas vertrekken wij morgen weer, dus dat gaat niet lukken, al is Thom daar niet al te rouwig om, van hem hoeft die koffie niet zo nodig haha!

Omdat we de tank nog even willen volgooien, voordat we morgen weer met de camper gaan rijden, rijden we het eiland af (daar is de diesel goedkoper, scheelt toch als je in het totaal iets van 180 liter tankt) en lopen nog even bij een veiling binnen. Ik had tijdens het wassen van de kleren een paar dagen terug al gezien dat deze er vandaag was en het is geinig om even te kijken wat er aangeboden wordt en hoe het in zijn werk gaat. Wat een boel rommel nog, ondanks dat het een veiling is! Wel twee schattige Delft blauwe varkentjes (peper en zout), maar als we door hebben hoe de veiling werkt en blijkt dat het nog eindeloos duurt voordat die onder de hamer komen, besluiten we het wel gezien te hebben!

De rest van de middag zitten we lekker in de zon bij de camper. Het is weer prachtig zonnig en helder en de temperatuur zoveel vriendelijker dan op Curacao, echt heerlijk!

De fakkelroute

Het entertainment!

Outdoor cinema

Beetje ongemakkelijk maar wel leuk!

 

 

De quilt expo

Die helemaal rechts vond ik prachtig! Je kunt het niet zien, maar er zit een onderwater afbeeldingen nog overheen genaaid.

Prachtige SUP plank!! Helaas niet te koop… 🙂

De veiling

Kom je op zo’n veiling plotseling een aantal plakboeken tegen uit Nederland!

 

Goed teken dat al onze speeltjes buiten liggen!

Helaas zijn zus, zwager en kids weer terug naar Nederland, maar met hetzelfde vliegtuig zijn goede vrienden uit Amsterdam aangekomen die de komende drie/vier weken op Curacao vakantie gaan vieren! Helemaal leuk!

By | 2017-07-30T01:11:42+00:00 July 30th, 2017|onderweg|Comments Off on 29 juli: Outdoor Cinema

About the Author: