Thom stapt vanmorgen al redelijk vroeg op de fiets naar het dorp om daar olie te halen voor de stuurbekrachtiging. Door ouderdom zijn de rubberen leidingen waarschijnlijk broos geworden en is er een lek ontstaan. De olie zou volgens de gebruiksaanwijzing de lek moeten kunnen dichten, maar daar vertrouwen we niet helemaal op en nadat Thom de olie in de auto heeft gestopt en het gekke geluid inderdaad is verdwenen, rijdt hij toch ook nog even naar de garage. We kunnen aanstaande vrijdag terecht en dat is prima timing. Dan zijn we nog hier. Tot die tijd moeten we misschien af en toe olie bijvullen.

Ik rij mee met Karin en Peter, Max en Noor naar de rv dump waar Karin en Peter gaan dumpen en dan boodschappen gaan doen. Max, Noor en ik gaan naar een visplek die daar achter ligt. Daar komt een rivier uit in het meer en dat schijnt een goede plek te zijn om vis te vangen. Uiteindelijk komen de rest daar ook naar toe en zitten we gezellig aan de waterkant te kijken naar de vissers. We zijn niet de enigen en dat is een goed teken! Helaas hebben de vissen geen zin om te happen, Thom en Max houden het nog wat langer vol, maar geen geluk dit keer.

We lunchen met een boterham en als Max en Thom ook terugkomen, pakken Karin, Noor en ik de auto om naar het dorp te rijden. Er is daar één leuke winkel waar ik wel even naar toe wil (al eens eerder geweest) en Noor wil graag naar een tweedehandskledingwinkel die we gisteren hadden gezien, toen we terugreden van het klassiek concert. We hebben echt een topmiddag! Vinden allemaal leuke dingen en wat helemaal geweldig is, bijna alles tweedehands! Lekker duurzaam voor het milieu en leuk voor onze portemonnee! We lopen ook nog even bij de viswinkel naar binnen. We willen toch nog wat meer advies en worden super goed geholpen. De man van de winkel legt uit welk aas we moeten hebben en hoe we het moeten gebruiken en wijst ook nog twee goede visplekken aan bij het meer. Nu hopen dat we in de komende dagen een paar mooie forellen aan de haak kunnen slaan!

Terwijl de meiden in het dorp zijn, gaan Peter en Thom fietsen. Ze rijden een prachtige route die voor herhaling vatbaar is. Eerst een heel eind klimmen, maar dat doen ze in een toptijd door de trapondersteuning aan te zetten, waarna ze een heerlijk lange flowy trail naar beneden rijden. Het leuke is dat deze mooie trails allemaal op fietsafstand van de camping liggen. Kan niet beter.

‘s Avonds eten we aan de picknicktafel bij het water. Peter en Karin hebben een heerlijk pastaschotel gemaakt met zalm, witte saus en asperges. Daarna natuurlijk nog even een marshmallow roosteren als toetje. Wat een leuke dag!