We staan echt in de vakantie modus. Geen plan de campagne, we slapen lekker uit, staan rustig op, ontbijten aan de picknicktafel, spelen spelletjes, lezen een boekje en gaan nog een stukje suppen. Heerlijk. Rond twaalf uur gaan we even een kijkje nemen in Frisco. Het is echt een heel pittoreske dorpje met leuke winkeltjes. We hebben online een visvergunning aangevraagd en die kunnen we in het dorp ophalen. We lopen wat winkeltjes in en uit en lunchen op een schattig terras met allemaal bakken vol kleurige bloemen. Daar zijn ze hier goed in, overal staan potten en hangen bakken. Vorig jaar hadden ze i.v.m. Corona het centrum autovrij gemaakt om zo grotere terrassen te creƫren en het aantrekkelijker te maken voor mensen om te komen. Dat was zo gaaf (bijna nergens heb je in de VS autovrije straten), maar helaas hebben ze het dit jaar niet herhaalt. Dat had ik een beetje gehoopt.

Rond drie uur zijn we weer op de camping. Even een uurtje chillen, voordat we naar Vail rijden, hier 30 minuten vandaan. Daar is vanavond een openluchtconcert van het Philharmonisch orkest van New York. Jaap van Zweden is daar dirigent. Het is een prachtig amfitheater met voor een deel stoelen en een deel terrassen van gras waar je op picknickkleden of in laag bij de grond stoeltjes kunt zitten. Wij nemen de mooie quilt van Karin en Peter mee en twee stoeltjes die wij gebruiken voor kamperen. We maken wat wraps en nemen wat drankjes mee. Als we aankomen blijk je er toch ook eten te kunnen kopen, maar dat werd op de website niet heel duidelijk (beetje dom). Helaas is Jaap er vanavond niet, maar een andere dirigent. Het is een mooi concert, maar eigenlijk is de toegift nog het mooist. Een stuk speciaal ter herinnering aan iemand die heel lang betrokken was bij het orkest en net was overleden. Of het nou zo mooi was door de emotie die er in lag of dat de stukken van Tchaikovsky gewoon wat minder aansprekend waren, weet ik niet. Sowieso heel sfeervol om omringt door bergen naar zulke mooie klassieke muziek te luisteren.

Wat de terugrit naar de camping een beetje spannend maakt, is dat de auto rare geluiden maakt. Gelukkig halen we het en Thom duikt meteen even in het auto reparatie boek voor Dummies. Het lijkt er op dat er een lek zit bij de stuurbekrachtiging en die vloeistof langzaam weg loopt. Morgen even naar een garage. Hopelijk niet al te veel gedoe.