We zijn in Phoenix! Na een vroeg ontbijtje in het hotel, wat weer lekker typisch Amerikaans was met papieren bordjes, bekertjes en plastic bestek, wafels, toast en scrambeled eggs, bestellen we een Uber om ons naar de RV Storage te rijden. Onze storage plek is dit keer super de luxe. Het lijkt wel een hotel voor de camper. Bij de receptie staat ook standaard een mand met lekkers, verse koffie, flesjes water, een puzzel voor als je moet wachten en een heel rek met merch dat je gewoon mag meenemen. Heel leuk natuurlijk om een leuke waterfles uit te zoeken voor onderweg. We regelen even een kleine storage unit voor de fietsen, want die staan bij ons altijd op de achterbank en die blijven nu even achter in de stalling.

De camper staat er goed bij! Wel flink stoffig, maar ook daar is hier aan gedacht en ze hebben twee units waar je je rig schoon kan spuiten. Het is veel eenvoudiger om deze camper uit de stalling te halen dan onze 5th wheel. Dat had toch vaak wel wat meer voeten in de aarde. We moeten nu de pootjes omhoog doen, de charger loskoppelen van de accu van de truck en dit keer dus even de fietsen weer in elkaar zetten. De camper maakt het nog even spannend door niet meteen mee te werken als we het slot van de deur proberen open te maken. We hebben een afstandbediening, een sleutel en een pincode, maar geen van de drie opties hebben het gewenst effect. Ik bel Thom, misschien zie ik iets over het hoofd. Soms moet je gewoon een paar keer proberen en uiteindelijk gaat de deur gelukkig open. Wel even een klein zweetdruppeltje op het voorhoofd, want redelijk essentieel dat we er in kunnen!

Na wat poetsen en de antivries uit het watersysteem te hebben gehaald, kunnen we op pad! We laden onze bagage in en wat pakketjes die ik had laten bezorgen bij de stalling en dan is het op naar de eerste stop van de dag….THE MALL! Hier 10 minuten vandaan is een geweldig winkelcentrum waar een enorme outdoor store is: Scheels. Daar kun je uren in ronddwalen! Na even wat lunch bij Chipotle, lopen we naar binnen. We spreken af elkaar 45 minuten later weer te treffen. Na 45 minuten zijn we nog niet uit geshopt en dus plakken we er nog een uur aan vast. Dan is het mooi geweest en wil ik ook wel graag een stuk gaan rijden, want ik wil zeker voor het donker op de camping zijn. Het plan is om vanavond in Sedona te slapen, zo’n 2,5 uur buiten Phoenix. Het ligt ook een stuk hoger wat heel fijn is, want in Phoenix tikte de temperatuur alweer de 35 graden aan! Na een dik uur, rijden we bijna de stad uit en gaan we nog even boodschappen doen bij een Safeway. Met een flink volle kar, donuts en koffie van de Starbucks gaan we weer verder.

Sue heeft zin om te rijden. De drukte van de stad is achter ons, dus een prima stuk om dat voor het eerst te doen. Het fijne is dat het veel makkelijk is om deze setup te rijden dan onze vorige. Je moet eigenlijk alleen letten op de hoogte en je zwengt een beetje uit. Het landschap verandert langzaam van zandkleur naar rood. Sedona, waar we naar op weg zijn, ligt op zo’n 1500 meter hoogte en staat bekend om zijn prachtig rode rotsformaties die nog extra roder lijken door de lage groene begroe├»ng overal.

We komen rond 19:15 aan, net op het nippertje, want om half acht wordt het donker. We zijn allemaal redelijk uitgepoept. Snel even de slaapspullen uitzoeken, dan nog wat kleins eten, beetje babbelen en dan slapen.