We mogen hier op dit RV park geen tentje opzetten en dus hebben we vannacht met z’n vieren in de camper geslapen. Ging prima. Sue werd wel een beetje zeeziek, doordat we de pootjes niet uit hadden gezet. Vandaag dus toch maar even de pootjes omlaag, zodat de camper minder wiebelt. Ik heb prima geslapen, maar we zijn allemaal wel vroeg wakker door het tijdsverschil. Voordeel is dat we dan een lekker lange dag hebben! We worden allemaal even rustig wakker en dan bakt Ilse eieren en eten we lekker buiten aan de picknicktafel.

We hebben niet een heel idyllische plekje (beetje kaal), maar het is verder wel een mooi RV park en super dichtbij het stadje. Het ligt langs een beekje en ik had op Google Maps zitten zoeken naar een bruggetje ofzo, maar nu zie ik dat er aan de andere kant een enorme klif is! Daar kan je onmogelijk omhoog! Zo gek soms hoe je denkt dat je alles kan zien op GM, maar dat het in het echt er toch vaak weer heel anders uit ziet.

Rond een uur of half tien gaan we op pad. We willen eerst even in het stadje rondkijken en hier vlakbij is een soort winkelcentrumpje met veel galeries, shopjes en eettentjes. Het ziet er echt heel schattig uit, we wanen ons een beetje in Mexico. Voor Amerikaanse begrippen is het heel smaakvol aangelegd. Sue vindt het hier allemaal heel Disney-achtig! We lopen wat rond en ik koop mijn eerste Tilly hoed! Mijn ouders zweren er bij en deze staat me volgens de meiden heel leuk. Denim blauw en niet truttig, ik ben verkocht. Ik hou niet van zon op mijn gezicht en dit is perfect om in de stad op te hebben, maar ook als we bijvoorbeeld gaan kano├źn. Na een bakkie koffie en een prachtig taartje, lopen we weer naar de camper. We hebben de hele setup bij ons, want ik durf nog niet zo goed de pootjes omhoog te doen en de truck er onderuit te rijden. Onze plek is ook niet level en dat maakt het nog extra lastig. Gelukkig is het nergens een probleem met parkeren, deze truck heeft een hele strakke draaicirkel en dat maakt parkeren ook een stuk makkelijker.

Het is strak blauw en heerlijk weer. De temperatuur is ‘s ochtends zo’n 15 graden en gaat omhoog naar 30 midden op de dag. Het lijkt ons dus een leuk idee om naar het Slide Rock Sate Park te gaan. Het ligt maar 15 minuten bij de camping vandaan en het is een soort hele lange natuurlijke glijbaan. Het water dat door de canyon loopt slijt de rode rotsen zo uit, dat er een natuurlijke zwemplek is ontstaan. Het is een hele populaire plek om lekker even af te koelen en volgende de man bij de receptie van de camping in het weekend overvol, maar vandaag is het vrijdag en als we aankomen rond 13:00 is er nog genoeg parkeerplek. Nu is het heel handig om ons huisje bij je te hebben, want op ons gemakje pakken we alle zwemspullen en wat lekkere dingen bij elkaar.

Wat een prachtige omgeving. Het is heel leuk om de meiden er ook zo enthousiast over te horen zijn. Thom en ik zijn twee keer eerder in dit gebied geweest, maar al wel lang geleden. Het is 10 minuten lopen en dan komen we bij een het water. Veel mensen zijn hier lekker aan het liggen in de zon, aan het zwemmen en van kliffen aan het springen.

Het water is goed koud, maar ik wil er wel echt in. Ric gaat vaker in een ijsbad dus die draait haar hand er niet voor om, maar mijn lijf wil in eerste instantie liever boven water in de zon. Ilse puft en poeft als ze zich er in laat zakken: ‘het is echt veel te koud, dit trek ik niet niet!’ Uiteindelijk gaat ze overstag en Sue wil wel tot haar enkels er in om fotos van ons te maken, maar dat is dan ook de max. Het is heerlijk opwarmen in de zon daarna, zelfs zo warm dat ik nog wel een keer wil plonzen. Sommige stukken van de beek zijn zo diep uitgesleten dat we mensen van best wel een hoge klif af zien springen, dat ziet er best wel eng uit! De beek is namelijk maar heel smal.

Na een paar uurtjes lopen we weer terug naar de camper, wat een heerlijk relaxte plek, hier wil ik nog wel een keer naar toe. We zijn eigenlijk nog niet uitgekeken in het stadje en parkeren de auto bij uptown Sedona op een grote parkeerplaats net buiten Mainstreet. Er zijn zoveel leuke winkeltjes en heel veel over stenen en kristallen. Ik was het een beetje vergeten maar Sedona is best wel een spirituele plek voor veel mensen, met zelfs een aantal vortexes, een plek waar bijzondere energie zou zijn. Op een geweldig terras met uitzicht over de mooie rotsformaties, eten we grote hamburgers met friet.

Ik denk dat we rond zeven uur weer op de camping zijn en na wat rommelen, vallen we allemaal om van de slaap en is het tijd om te gaan tukken. Morgen weer een leuke dag!