8 september: Pech onder weg

//8 september: Pech onder weg

Ergens word je er moe van als een dag heel anders loopt dan je denkt, maar ik bedacht me net dat het eigenlijk ook wel enerverend is, op een beetje een idiote wijze!

Waar gaat dit heen hoor ik je denken! Let me tell you :-).

Het plan is vandaag om naar Bishop te rijden. Het ligt ongeveer 5,5 uur rijden bij Eagle Lake vandaan, waar we de afgelopen dagen stonden. Eigenlijk rijden we hiermee onze eindbestemming voorbij, maar we hebben nog een dikke week en het is een erg mooie route, dus we maken de extra kilometers graag.

We hebben geen haast en halverwege de trip stoppen we om te lunchen en daarna iets verderop nog een keer bij een tankstation waar we tanken en ook kunnen dumpen.

Als we doorrijden, zou ik nu willen kunnen schrijven dat we gemoedelijk naast elkaar zitten keuvelen, wanneer we plotseling een enorme plof horen en daarna een luid gesis alsof er een grote ballon leegloopt! Helaas zitten we te bekvechten over iets heel sufs waar we meteen als we de combinatie langs de weg stilzetten, allebei sorry voor zeggen en het meteen goedmaken, want dit is veel groter dan dat gekibbel over eigenlijk niks! We staan eigenlijk nog op de highway en helemaal niet veilig, dus probeer ik de motor weer te starten en kan ik godzijdank nog een paar honderd meter verderop rijden waar een ruim stuk asfalt naast de weg ligt. Als ik in mijn spiegel kijk, zie ik echt een enorme lading zwarte rook uit de uitlaat komen…dit is niet goed! Balen!

Terwijl we elkaar nog even vertwijfeld aan kijken ‘wat nu’, komt er een agent achter de camper vandaan gelopen die toevallig langsreed toen hij de enorme rookpluimen en onze waarschuwingslichten zag. Hij is gelukkig heel aardig en terwijl ik met hem sta te praten, belt Thom met de wegenwacht. We kunnen namelijk echt niet verder rijden. Ze kunnen een sleepwagen sturen voor de camper en voor de truck, maar we zitten eigenlijk heel onhandig ver van een grotere stad af. De camper kan naar een RV park een stukje terug, maar de kapotte truck moet eigenlijk helemaal naar Carson City, 1:40 min terugrijden à 300 dollar sleepkosten! Thom legt even op en belooft terug te bellen zodra we een goed beeld hebben van wat handig is om te doen. De agent is gerust gesteld dat wij worden geholpen, geeft nog even het regionale nummer van de politie voor het geval dat en vertrekt dan weer.

Ik besluit het probleem te googlen: ‘diesel truck motor deflated sound black smoke’, het eerste dat ik lees is dat er een tube ergens losgeschoten kan zijn in de motor. Thom zegt: ‘kom, start die motor nog eens, dan ga ik nog een keer goed kijken en luisteren.’ Dus ik starten en in zijn vrij een beetje gas geven….we horen een sissend geluid en na een paar keer roept Thom dat hij een losse slang ziet zitten. Ik ben nog een beetje twijfelachtig, maar Thom besluit een poging te wagen om het probleem zelf te fixen. En wonder boven wonder….lukt het! We geven elkaar een high five en gaan voldaan weer in de auto zitten. Maar helaas…na nog geen 100 meter…zelfde plof en gesis…de slang is weer los. De moed zakt me in de schoenen, maar Thom geeft niet op en doet nog een tweede poging. De eerste keer heeft hij de schroef die aangedraaid moet worden met de hand aangedraaid (je kan er niet goed bij), maar dat is duidelijk niet voldoende dus nu probeert hij de schroef naar een makkelijker bereikbare plek te draaien en nu kunnen we ‘m strakker draaien. Zelfs ik lig onder de auto om een steentje bij te dragen, want Thom zijn handen zijn al redelijk vermoeid. Nu zit ie veel steviger vast en we houden allebei onze adem in als we weer proberen op te trekken….ja….hij doet het…en hij houdt het ook nog vol ook! Met ingehouden adem rijden we verder en we durven niet te juigen, maar hij blijft rijden!

We besluiten te stoppen bij het eerste RV Park dat we tegenkomen, we zijn nu wel klaar voor vandaag. Vol! Grrr! De volgende is een camping bij een mooi meer, ook vlakbij de highway. Ik log in en er zijn nog 2 plekjes vrij! Snel 1 plekje boeken en nu maar hopen dat er niet een overlap is met het vergeven van plaatsen lokaal en het online boekingssysteem. Gelukkig is het maar een kwartiertje verder rijden en als we hier aankomen dan is ons plekje….bezet! Ok…even uit de auto en kletsen met de bezetters…het is een simpele vergissing, de plek naast die van ons is eigenlijk voor hen, maar daar stond de auto van de buren weer daarnaast en dus was er wat verwarring. Geen probleem, wij gaan wel op jullie plekje blijf maar lekker staan, we hebben ‘m toch maar voor 1 nacht.

Nu is het bijna acht uur en plof ik zo lekker op de bank! Wat een dag!

Zonsopgang

Toen stonden we plotseling langs de weg!

Thom duikt de motor in en vindt het probleem!

1 moet aan 2 gekoppeld en aangedraaid met 3!

 

De schroef

De ring met de schroefdraad!

We rijden weer een worden meteen getrakteerd op een uitzicht over het prachtige Mono Lake!

Ons plekje voor vannacht!

By | 2017-09-09T03:22:57+00:00 September 9th, 2017|onderweg|Comments Off on 8 september: Pech onder weg

About the Author: