We fietsen vandaag dezelfde route die Thom een paar dagen terug ook heeft gefietst, maar dan gaan we nog wat verder. Het is waanzinnige gaaf. Er is geen kip te bekennen en we rijden echt de wildernis in. Het eerste stuk de canyon in, vind ik heel spannend met smalle paden, langs behoorlijke afgronden. Dat vind ik echt eng en ik loop dan ook een aantal stukken. Als we hoger komen en uiteindelijk de canyon uit, zie ik tot mijn verbazing plotseling ‘petrified wood’ langs de trail liggen. Dit heb ik nog niet eerder ‘in het wild’ gezien, echt heel bijzonder. We stappen af en ik verzamel een paar stukken die mee moeten. Als we doorfietsen zien we verderop nog veel meer stukken liggen. Mijn oog valt op een geweldig mooi exemplaar. Ik kan het net optillen en realiseer me dat ik deze onmogelijk mee kan nemen, maar dan is daar mijn ‘knight in shining armor’ met een mooie grote rugzak. Hij weet de steen er in te proppen en vindt het zelf gelukkig ook de moeite waard! Het zou toch te gek zijn als we deze kunnen meenemen naar CuraƧao. Terwijl ik dit schrijf, zijn we een dag verder en heb ik contact gelegd met de ‘Gem and Mineralclub’ in Grand Junction. Zij hebben een zaagmachine en gaan deze steen en nog een hele grote agaat, die ik vorig jaar zomer had gevonden, voor me snijden! Echt super gaaf. Ik kan niet wachten. We zijn dinsdag weer in Grand Junction en we kunnen woensdagmiddag langskomen. Ik zal uiteraard verslag doen van hoe het is geworden!

De rest van de route is meer dan prachtig. We zijn rond vier uur weer bij de camper. Helaas waait het nog flink en is het maar iets van 8 graden vandaag, dus we gaan lekker naar binnen. Ook al is het pas vier uur, ik maak gebakken aardappeltjes, met vega kipjes en sla. Brood is geen optie, we hebben gisteren brood gekocht en het is echt niet lekker. Toch nog maar even zelf brood maken voor de laatste paar dagen.