We worden wakker met regen en dus hakken we meteen de knoop door om de bergen uit te rijden, richting Utah. Nu is het koud en nat en dan valt er niet zoveel te doen, behalve binnen te zitten met de deur dicht. Vooral ik voel me dan al snel opgesloten, had ik in de 5th wheel ook al. Als het even kan: deuren en ramen open!

We hebben een plekje gereserveerd bij het James Robb State Park aan de Colorado rivier, net boven het plaatsje Palisade. Als we er doorheen rijden, omgeven door fruit boomgaarden, valt plotseling het kwartje dat de perzikken waar ik al weken van smikkel, hier vandaan komen! Het is maar 1,5 uur rijden en als we aankomen bij de camping is de zon weer gaan schijnen. Ik denk niet dat we hier lang zullen blijven, want het park ligt mooi aan de rivier, maar aan de andere kant ligt highway 70, een hele drukke snelweg die Utah en Colorado met elkaar verbindt en dus heel lawaaierig. Voor nu is het prima, want we moeten vanmiddag een paar belletjes doen en wat andere computerdingen. Zonder geluid zou het hier geweldig zijn!

Als we ons aanmelden bij de ranger, zie ik een poster hangen met allemaal jachtgebieden er op. Ik vraag hem wat ik zie op de kaart. Hij legt uit dat de hele staat in stukken is verdeeld en dat als je wilt jagen, je een vergunning moet hebben voor een specifiek gebied. Voor sommige gebieden is het heel moeilijk om eentje te krijgen en voor anderen zijn er heel veel te koop. Hij vertelt dat hij in opleiding is om zo’n gebied te managen. Je moet dan jagers controleren, maar ook de communicatie onderhouden met landeigenaren en als er in die regio ook gas- en oliewinning is, dan ook met die bedrijven. Elk jaar wordt er ook gekeken naar de staat van de dierenpopulatie. Bijvoorbeeld 2 jaar geleden was er een hele strenge winter in het noorden van de staat en daardoor zijn veel Elk en Pronghorn gestorven. In die regio mag nu niet of beperkt gejaagd worden. Als je wilt jagen, dan moet je eerst je ‘hunter education certification’ halen en zo zijn er nog veel meer regels. Het was interessant om hem er over te horen vertellen. Tenzij het zorgt voor een balans in de natuur, vind ik jagen op dieren helemaal niks, maar ik begrijp ook dat het hier voor veel mensen onderdeel is van hun leven en heel normaal.