We hoeven vandaag niet ver te rijden. We gaan nog iets verder de bergen in. Crested Butte, een bekend wintersportdorp, stond al een aantal jaren op ons lijstje, maar het was er nooit van gekomen om er naar toe te gaan. Dat had ook te maken met de 5th wheel, die was eigenlijk te groot voor de kampeerplekken, de meesten zijn nog verder de bergen in. Een RV park is natuurlijk ook altijd een optie, maar daar staan we liever niet. Het is ook zo gek hoe het RV park vlakbij de camping waar we nu staan, bijna helemaal vol staat en deze camping bijna helemaal leeg. Maar wij staan hier zoveel mooier en ruimer! Nou is het natuurlijk wel zo dat wij geen elektriciteitsaansluiting hebben, maar met zonnepanelen heb je die ook eigenlijk niet nodig.

We rijden in een uurtje van Gunnison naar Crested Butte, waar we eerst tanken (niet zo handig, want hoe verder van de bewoonde wereld hoe duurder de benzine…) en daarna de watertanks dumpen. De zwartwater tank lijkt iets van een verstopping te hebben. Uiteindelijk krijgen we het wel op de gang, maar we moeten wel even op zoek naar iets van ontstopper. Als we klaar zijn, rijden we terug het dorpje in voor een koffietje. Wat een mooie plaatsje! Hier gaan we de komende dagen nog wel een keer terug om doorheen te lopen. Het lijkt een beetje op Silverton, maar dan nog wel iets pittoresker. Naast de geweldige natuur, maken ook de mooie oude dorpjes dat Colorado één van mijn favoriete staten is om doorheen te reizen. We vragen hier ook nog even of het debat tussen Trump en Harris van vanavond ergens uitgezonden zal worden. We hadden dit in Gunnison ook al gevraagd, maar mensen reageren hier terughoudend op. De sfeer is duidelijk heel anders dan toen we in Moab het debat tussen Trump en Hillary hadden gekeken. Dat was toen ergens in het dorp en daar kwamen best wel veel mensen op af. Nu is de vibe duidelijk meer gespannen.

We rijden als eerste naar de Washington Gulch road, daar zijn veel boondockplekken. Tegenwoordig hebben alle plekken wel een nummer gekregen, want het aantal vrij kampeerders scheen een beetje uit de hand te lopen. Aan het begin van het gebied hangt een kaart met alle plekken. We vinden vrij snel een mooie site, maar rijden nog even verder het gebied in. Toch wel heel gaaf dat we hier nu kunnen rijden met onze 4×4 truckcamper, veel meer wegen open zich nu we kleiner zijn. De eerste plek blijkt de leukste en dus rijden we weer een stukje terug. We laten de camper even op de truck, de plek is wel mooi horizontaal, dus als we willen, kunnen we ‘m er wel af halen. Helaas begint het te regenen, maar Thom draait de luifel uit en gaat met een jas aan lekker buiten zitten. Ik heb zin om weer even de kwast ter hand te pakken en begin met de keukenkastjes onder het aanrecht, die worden blauw!

Rond zeven uur is het zover…het debat tussen Trump en Harris. We twijfelden nog even of we wilden kijken, maar het is toch wel echt een historische gebeurtenis! Maar het kan natuurlijk super cringe zijn. Gelukkig doet Harris het goed. Trump heeft het over immigranten die huisdieren van Amerikanen opeten…en hij zegt nog veel meer idiote dingen. Zij probeert veel meer een positieve insteek hebben. Helaas doet hij het ook goed. Jeetje wat kan die man goed praten, echt té irritant! Het gaat nog spannend worden voor de VS, deze man moet echt niet nog een keer president worden.