Lekker rustig dagje op de camping. Thom bakt buiten pannenkoeken op het gasbrandertje (ideaal om geen baklucht in de camper te hebben en het is ook gezellig om aan tafel te bakken). Max gaat vissen bij het meer. Noor en Peet gaan mee met stoeltjes en boeken. Karin en ik kijken een serietje samen op onze lazyboy. Wat is dat toch een lekker bankje. Wint niet de schoonheidsprijs, maar zouden we voor geen goud inruilen voor iets mooiers. Dit bankje is ook alweer 8 jaar oud! Het is ongelooflijk dat we alweer zoveel jaren rondreizen hier in de VS. Na een paar zomers Colorado, hebben we deze staat ook echt in ons hart gesloten. Zoveel leuke stadjes, totaal anders dan een typisch Amerikaanse stad. Zo sfeervol en vol historie. Voor Amerikaanse begrippen ècht oud! Vanaf volgend jaar zal er waarschijnlijk wel wat gaan veranderen, zoals ik al eerder schreef, hebben we een nieuwe camper gekocht. Deze truckcamper is een stuk kleiner, maar zal door drie slides nog steeds aanvoelen als een klein huisje. Omdat het campergedeelte bovenop een pickup zit, zijn we officieel een camper en kunnen we niet alleen op kleinere plekken staan en bochtigere (en stijle) wegen rijden, maar er ook op camperplekken mee staan. Het duurt nog wel even, waarschijnlijk gaan we wisselen ergens in augustus/september volgend jaar. We zullen wel met pijn in het hart deze gaan verkopen. Het is zo’n fijne stek geworden!

Eind van de middag rijden we allemaal het dorp in. Peter en Thom op de fiets en de rest met de auto om even te gaan tanken, te wassen en gas te halen. Als de was in de wasmachines zit, lopen we Main Street in om in de tweedehandswinkel van Karin en Noor te kijken. Hier zit ook weer een hele grote! Een paar dagen geleden heb ik een schattige kaftan met allemaal borduursels van ze gekregen die ze daar hadden gevonden, dus ik was wel nieuwsgierig geworden. Noor tikt nog een paar geweldige lange warme sokken op de kop van UGG.

Als Karin en ik wachten op de drogers, rijden Noor en Max nog even naar het Surfhotel om een tafel te reserveren en daarna gaan ze voor mij gas tanken. Thom heeft één van de twee tanks losgekoppeld en achterin de bak gelegd, want het gas is bijna op! Ik vond dat ik dan wel heel veel klusjes moest doen terwijl hij ging fietsen, maar met hun hulp viel het allemaal wel mee en had ik voor niks zitten mopperen 😀 Stoer hoor dat ze inmiddels zo gewend zijn aan de pickup dat ze met z’n tweeën op pad gaan!

Als we aankomen bij het Surfhotel waar we een paar dagen geleden ook zijn geweest en waar Noor de lekkerste pizza ooit heeft gegeten, zitten Thom en Peter al te wachten. Zij zijn gaan fietsen bij een trailnetwerkje aan de andere kant van de rivier. Erg leuk en mooi en door de elektrische fietsen konden ze het hele gebied ontdekken.

Als kers op de taart gaan we naar een drive-in net buiten het dorp, echt super leuk! Deze stond al op mijn kaart (ik gebruik My Maps van Google om allerlei leuke plekken en campings in te zetten) en nu draait er ook nog een geweldige film die we allemaal nog niet gezien hebben: Where The Crawdads Sing. Thom en ik hadden het boek al gelezen (geweldig) en de film is ook prachtig. Aanrader! Maar vooral zo leuk om een film in de openlucht te kijken. Het schijnt dat er nog maar 6 drive-in bioscopen zijn in de VS. Deze is uit 1966! Bijna iedereen parkeert de auto of truck met de achterkant naar het scherm en klapt dan stoeltjes uit voor de auto of achterin de bak. Het scherm is hoog genoeg om over de auto’s heen te kijken en het beeld was prachtig scherp (ze moeten daar een bijzondere projector hebben!). Ze verhuren boxjes met een FM radio voor het geluid en dat werkt heel goed. Gelukkig bleef het op een paar druppels na droog en windstil. Een mazzeltje want het kan hier in de bergen behoorlijk spoken aan het eind van de dag!