24 augustus: Turquoise zo ver als je kunt kijken

//24 augustus: Turquoise zo ver als je kunt kijken

Met een ondergaande zon, lila blauwe bergen aan de horizon en ’99 red balloons’ (?!) van Nina Hagen op de radio rijden we net terug naar de camping. Zoals ik gisteren al zei: vandaag wat meer actie in de tent! Vanmorgen gestart met sporten en daarna wat boodschappen gedaan, zodat we de komende week geen boodschappen meer hoeven te doen, alles hebben we in huis (behalve realiseer ik me nu ik dit typ: een afwasborstel…nu al 2x vergeten te kopen…nou ja).

Vanmiddag hebben we rondgewandeld in Santa Fe. Echt een schattig stadje, maar op een gegeven moment zei ik tegen Thom: ‘het lijkt wel of we in Antigua Guatamala rondlopen!’ en hij begreep meteen wat ik bedoelde. De opzet van het oude centrum lijkt heel erg op een Zuid-Amerikaanse stad, heel on-Amerikaans, maar wel heel gezellig. Prachtige oude bomen, veel vrouwtjes die op de grond op kleden allerlei sieraden verkopen en mensen die gezellig in het parkje op bankjes zitten te keuvelen.

Dat het uit de toon valt bij de meeste Amerikaanse steden is niet zo gek, want tot 1848 hoorde het bij Mexico, waarna het ingelijfd werd bij de Verenigde Staten. Je zou het qua formaat niet zeggen, maar Santa Fe is de hoofdstad van New Mexico en bestaat al sinds 1607! Dat is voor Amerikaanse begrippen heel oud!

Heden ten dagen staat het bekend om zijn vele kunstenaars en galeries. Het centrum stikt er werkelijk van, je vraagt je bijna af hoe die allemaal het hoofd boven water houden, hopelijk trekt het een boel kunstkopers uit de regio aan. We hebben een bezoekje gebracht aan het Georgia O’Keeffe museum, erg leuk om te zien. Een schilder die veel van haar tijdgenoten ver vooruit was en veel abstracter schilderde dan de meesten in die tijd, het geeft een mooi overzicht van haar levenswerk. Ik vond dat er vooral veel mooie aquarellen hingen, lekker pittig van kleur.

Naast alle galeries vind je hier ook een enorme hoeveelheid juweliers. Turquoise is wat de klok slaat en wat ons betreft zie je door het bos de mooie bomen niet meer, echt een overkill. De sieraden zijn voornamelijk heel groot en veel en eigenlijk een beetje lomp. Oh ja en niet te vergeten: heel duur! Het loopt al snel in de duizenden dollars, turquoise is niet één van de goedkoopste stenen. Wat een erg leuke verrassing was, dat we in een steegje tegen een prachtig geborduurde tafelloper aanliepen en een ceramische slinger met gedroogde pepers, allebei heel leuk voor in ons nieuwe huis. Mijn zus Tamara heeft ook zo’n tafelloper (gekocht in Mexico) en ik vond die altijd geweldig! Nu heb ik (we) er ook eentje :-).

Morgen vertrekken we hier weer. We hebben nog lang niet alles gezien, moeten het Rio Grande gebied overslaan dit keer en gaan een flink stuk naar het Noorden richting Denver. We willen daar over een kleine drie weken zijn voor nog wat praktische dingen (o.a. reparaties aan de 5th wheel, niks ernstigs, maar moet wel gebeuren) en hebben tot die tijd een paar leuke boondock plekken (gratis kamperen in de natuur) op het oog!

IMG_5183

IMG_5184

IMG_5186

IMG_5188

IMG_5191

Eén van de etalages in downtown Santa Fe

IMG_5193

Dit geeft wel een goed beeld van wat ze hier verkopen 😀

IMG_5195

De woensdagmiddag Farmers Market heeft nog niet veel aanloop…hier hadden we wat meer van verwacht!

IMG_5197

Beetje wazig, maar wel leuk!

IMG_5198

IMG_5199

Bij de drogist Wallgreens, ik blijf deze soda’s iets opmerkelijks vinden!

IMG_9999

Ik ‘an die arbeit’ vanmorgen. Elke ochtend 30 min Jillian Michaels, is echt een aanrader, het werkt 😀 Helaas niks te doen aan de holle rug (behalve dan je bekken kantelen, want ik hier volgens mij al doe…)

 

 

By | 2016-08-26T03:16:20+00:00 August 25th, 2016|onderweg|Comments Off on 24 augustus: Turquoise zo ver als je kunt kijken

About the Author: