20 augustus: Opstart Perikelen

//20 augustus: Opstart Perikelen

Vol optimisme reden we gisteren rond half drie weg bij de rv stalling, wauw wat ging dit allemaal lekker soepel. Van te voren had Thom al contact gelegd met Dan de beheerder die voor ons de accu’s van de truck had vervangen (waren helemaal dood) en recent nog een succesvol testrondje had gereden. Een ontzettend aardige kerel, ook enthousiast mountainbiker, die ons bij vertrek nog wat trail tips in Colorado gaf.

Eenmaal op weg werd ons optimisme al een beetje getemperd door een haperende link van de remmen tussen de 5th wheel en de auto. Gelukkig werkte het weer nadat Thom even wat in de stekker had geblazen en deze nog wat steviger had aangedrukt.

We zijn bij aankomst op de camping meteen aan de slag gegaan en zo’n drie uur later en heel wat gevloek van Thom zaten we met een bord salade op schoot een serietje te kijken. Terwijl ik bezig was geweest met het inrichten van de camper, het uitpakken van de koffers en opnieuw inruimen van de kasten (we hadden alle kleding bij vertrek in vacuumzakken gestopt), was Thom het gevecht aangegaan met de knalroze vloeistof die onze waterleidingen had gezeten de afgelopen maanden. Deze antivries had zijn werk goed gedaan, maar had niet zo’n zin om de leidingen weer te verlaten. Mijn hemel, het water blééf roze! Uiteindelijk probleem opgelost, Thom had per ongeluk de waterslang aangesloten op de doorspoeloptie in plaats van de reguliere wateraansluiting (ja we zijn een beetje moe). Dan komt er wel water in de leidingen, maar geen steady stroom en die hadden we wel nodig om het roze spul er weer uit te krijgen. Hierdoor is Thom er wel achter gekomen dat onze tank waarschijnlijk overgenomen is door algen. Er kwamen kleine zwarte stukjes met het water mee en ook de filters zaten vol zwarte smurrie. Nu dus even uitvogelen hoe we dat er weer uit krijgen, waarschijnlijk iets van chloor er in gieten.
We zijn nog niet helemaal uit te problemen, want nu zit Thom te puzzelen op het systeem van de zonnepanelen, het geeft geen elektriciteit door. Hopelijk krijgt hij het zo aan de praat!
Afgezien van deze opstartprobleempjes ziet de camper er super goed uit en heeft hij de winter en hete zomer in Albuquerque goed doorstaan. Het is ook erg leuk om weer hier te zijn, we hebben zulke goede herinneringen aan vorig jaar en dat gevoel komt nu weer helemaal terug.
We staan hier op een stadscamping voor twee nachten voordat we doorreizen. De dame bij de receptie was niet zo gecharmeerd van de grote hoeveelheid pakjes die we hadden laten bezorgen, ze zei wel drie keer dat ze maar beperkt ruimte hadden op kantoor, maar bleef verder heel beleefd. Ik dus ook herhaaldelijk gezegd dat we het heel erg waardeerden, maar ik vermoed dat er in het systeem nu een rode vlag achter onze naam staat 🙂

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, schalt Trump over de camping. We vroegen ons al af of we wat mee zouden krijgen van de verkiezingen die hier in november zullen plaatsvinden. Op het vliegveld van Dallas moesten we er al aan geloven. De bekende: ‘Hilary is a big liar’ en ‘The Wall will be built!’ komen ook langs. Wij kijken toch weer met open mond naar alle onzin die hij uitkraamt, maar zodra ik om me heen kijk naar alle andere wachtende mensen, dan zijn deze vooral met andere dingen bezig. Eigenlijk is er niemand die aandachtig luistert. Nu zit iets verderop een stel buiten tv te kijken en ze hebben het geluid lekker hard staan. Het is erg makkelijk om te geloven wat hij zegt, hij brengt het heel overtuigend. Thom was al vast besloten om de discussie een keer aan te gaan, ik denk dat ik dan een blokje omloop :-).

IMG_5116

Mooie Mustang kwamen we vandaag onderweg tegen 😀

IMG_5118

Onze achterburen voor de tv

IMG_9978

Vandaag in de meubelzaak stond de volleybal wedstrijd NL dames op, het was zeer uitnodigend om hier neer te ploffen en te blijven kijken!

By | 2016-08-21T03:47:06+00:00 August 21st, 2016|onderweg|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. Marjolijn Versnel August 21, 2016 at 9:12 am

  Ik lees gezellig mee, Bianca! Succes met alle opstartpetikelen en wat een vreselijke meubelzaak! Inderdaad alleen de tv lijkt interessant…

  • Bianca August 21, 2016 at 2:06 pm

   Gezellig! Lol ja een heeeel truttige zaak, maar ze hadden wel 1 bank die heerlijk zat en misschien iets voor op C is!

 2. Manouk August 21, 2016 at 4:02 pm

  Leuk om je verhalen weer te lezen. Ik hoop dat de problemen opgelost kunnen worden en jullie lekker kunnen genieten..

Comments are closed.