25 september: Joe’s Valley

//25 september: Joe’s Valley

Hè hè, we gaan eindelijk op pad! We staan normaal nooit zo lang op een RV park, maar we hadden ook geen zin om te haasten en er waren in de buurt nog een paar leuke dingen om te doen en we hadden ons hart verpand aan de jacuzzi op de camping! Het is zo grappig hoe onze plannen niet vast liggen. We hadden ergens vorige week besloten om meteen door te rijden naar Moab, toen een paar dagen later vond ik een mooie trail naar slot canyons in de achtertuin van het Capitol Reef National Park, ook een erg leuk idee! Thom vond een schattig meertje met een MTB trail waar heel enthousiast over geschreven werd…wat moeten we nou kiezen! Het is toch het meertje geworden bij Joe’s Valley:

‘There are two versions to the name origin. One reports that early immigrants saw an Indian mistreat a fellow Indian named Joe who was then rescued by the settlers. In turn, Joe helped his rescuers in many ways. The other version reports that the valley was named for an early white settler named Joe.’

Het ligt op de route naar Moab, wat praktisch is en het is maar een kleine 3 uur rijden dus we hoeven ook niet heel vroeg weg.

We staan dus op zonder wekker, pakken alles op ons gemakje in, ik maak meestal nog het een en ander schoon (zo meteen moeten we weer zuinig zijn met water) en rond elf uur zitten we in de auto. Ik begin met rijden, Thom heeft wat last van zijn rug. We rijden langs een prachtig meer, tussen twee bergkammen in richting Provo, één van de voorsteden van Salt Lake City. Ik heb me niet bezig gehouden met de route en als we even op weg zijn, realiseer ik me dat we vlak langs een leer fabriek komen waar ik eigenlijk graag nog even langs had willen gaan. Thom zoekt het op op Google Maps en we komen er inderdaad vlak langs. We hebben alle tijd dus een detourtje is geen probleem. We parkeren achter een klein winkelcentrumpje (ik had er niet in durven rijden, maar Thom had op Google maps gezien dat het kon). Thom blijft bij de camper en ik loop naar de leer winkel. Het is een filiaal van een grote nationale ‘chain’ met een grote online shop, maar ik kwam er online toch niet helemaal uit. Ik wil gaan experimenteren met leer stempelen en een erg aardige man legt me alles uit en laat me zien wat ik nodig heb. Na een klein uurtje sta ik weer buiten en ben een heel stuk wijzer. De komende weken eens kijken of ik hier wat mee kan. Ik wil het misschien gaan gebruiken voor de leren hengsels van de strandtas die ik aan het ontwikkelen ben. Ik heb al 1 prototype gemaakt, de buitenkant heeft een prachtige print van één van mijn standtaferelen. Het is een lang proces, maar ook hierbij geldt: ik heb geen haast!

Als we weer verder rijden is het al bijna half één en bij de afslag richting Moab herken ik een plek waar we al eens eerder gestopt zijn. Er zitten hier wat restaurantjes en een Starbucks, dus prima plek om even te lunchen. We eten biologische hamburgers met ‘sweet potato fries’ en halen koffie bij de Starbucks. De truck en camper hebben we heel asociaal dwars op een rij lege parkeerplaatsen voor een winkel geparkeerd, waar we ook weer makkelijk uit kunnen rijden. Dan rond half twee zijn we eindelijk ‘echt’ op pad. Het is een mooie route die we al kennen, dwars door de bergen met prachtige oranje en gele herfstbomen. Zodra we de bergen uit zijn, begint het woestijnachtige deel van Utah hier liggen maar liefst zes nationale parken vlak bij elkaar! Wij hebben hier al veel rondgereden, maar zijn nog niet eens in alle zes geweest! We rijden een stukje door de dorre vlakte met hier en daar groene oases van landbouw en dan terug de bergen in naar Joe’s Valley. Het lijkt alsof we de enigen zijn die hier omhoog rijden. Het meer is zoals heel veel meren hier een reservoir met een dam. Het water is prachtig blauw en afgezien van een paar vakantiehuisjes en een campground lijkt hier verder niks te zijn! Het aantal kampeerders is op één hand te tellen en we kunnen een prachtige plek met uitzicht over het water kiezen. Hier houden we het wel even uit! Er is eigenlijk maar één ‘nadeel’, het bereik is hier nul komma nul! Misschien ook wel eens lekker rustig… 🙂

By | 2019-09-30T16:59:11+00:00 September 30th, 2019|onderweg|Comments Off on 25 september: Joe’s Valley

About the Author: