feb 16: watermanagement

//feb 16: watermanagement

We staan nu zes dagen zonder hookups en het gaat eigenlijk heel goed. Het is wel duidelijk dat de batterijen vervangen moeten worden voor duurdere exemplaren die de energie beter opslaan en weer afgeven. De controler geeft nu aan dat om 16:00 ’s middags de batterijen helemaal vol zijn, om vervolgens 2 uur later (alles in de camper is uit, ook alle opladers uit de stekkers e.d.) te melden dat hij nog 75% heeft. Slaat kant nog wal. De krengen zijn loodszwaar dus toen we bij amazon gingen kijken, waren de verzendkosten hoger dan de prijs van de batterijen! Je zou denken: ga ze toch ergens in een winkel halen, maar de VS is zo groot dat dat niet zo vanzelfsprekend is! De grote ‘brands’ zitten natuurlijk overal, maar als je iets specifiekers nodig hebt, dan is online bestellen wel een uitkomst (red. bij het online gaan van deze post, zijn de batterijen besteld. Er bleek hier in Vegas een distributiepunt te zijn van een online winkel die allerlei soorten batterijen verkoopt. Ideaal, vandaag besteld, morgen kunnen we ze ophalen. De fabrikant van de solarpanels heeft ons geadviseerd welke batterijen te kopen).

Met het water komen we tot nu toe goed uit. We waren in ons kleine caravannetje al gewend om zuinig met water te zijn, dus dat gaat ons goed af. We gebruiken het water in de tank niet om te drinken, maar wel om mee te koken, te douchen en af te wassen. Als de grijs (afwaswater e.d.) en zwart (wc) watertanks vol zitten, moet je je boeltje pakken of een dumpstation zoeken. Dus hoe langer je het kunt rekken, hoe beter! Je moet een beetje creatief zijn:

 • Een no brainer is niet elke dag douchen en ‘military showers’ nemen: water aan om je nat te maken, water uit tijdens het inzepen en weer aan om je af te spoelen.
 • Glaasje vullen bij het tandenpoetsen om je mond te spoelen en in plaats van de kraan te laten lopen om je tandenborstel af te spoelen die als een theelepeltje roeren in het water in je glas.
 • Het water dat uit de douche komt voordat het warm is, in een afwasteiltje laten lopen en dat weer gebruiken om later mee af te wassen.
 • En als je je haren wilt wassen, in het teiltje gaan staan, je haren nat maken, wassen en weer met een beker uit het teiltje scheppen om ze schoon te spoelen. Ik heb ook zogenaamde droogshampoo geprobeerd, daar heb je geen water voor nodig, maar daar wordt mijn haar echt gortdroog van 🙂
 • Tijdens het koken, groentenat niet weggooien maar gebruiken als heet water om af te wassen, haal het door een vergiet en je kunt het prima hergebruiken
 • Normaal maak ik bijna elke dag een verse juice, nu heb ik een grote hoeveelheid in één keer gemaakt, terwijl we nog op de camping met hookups stonden en in zip lock zakjes in de vriezer gedaan. Dit neemt én minder ruimte in én het scheelt energie en afwaswater wanneer dat schaars goed is.
 • Water in Bickel haar bak gooi ik niet door de gootsteen als ik het wil verversen, maar buiten weg (verder mag je absoluut niks aan vuil (afwas)water ‘dumpen’).
 • De afwas laten we niet aankoeken, maar vegen we eventueel een beetje schoon met wat keukenpapier tot er genoeg staat om in één keer af te wassen. Veel Amerikanen gebruiken wegwerp servies, maar daar zijn we toch wel wat te milieubewust voor!

De tanks zitten nu min of meer half vol, dus we kunnen er zeker een week en waarschijnlijk iets langer meedoen. Dat betekent dat we ergens volgende week een dumpstation moeten opzoeken, want die is hier niet op de camping. Zoals het er nu uit ziet, rijden we donderdag zonder camper naar Bullhead City op en neer voor de laatste check van Bick, om hier nog even in de buurt te blijven.

IMG_6481

uitzicht fietstochtje Thom gisteren. Flinke klim!

IMG_1037

IMG_1032

 

 

By | 2015-02-16T23:30:52+00:00 February 16th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Sasja February 16, 2015 at 11:50 pm

  Wat een heerlijk tafereeltje, fikkie, Thom die daarvan genieten en heerlijk relaxed Bickel erbij.
  Ja, dat zijn de momenten !!

 2. Anonymous February 17, 2015 at 10:32 am

  Creatief met water! Goede tips, ook voor thuis!

Comments are closed.