Arme Peter heeft last van zijn rug, toch iets verrekt met het sjouwen van mijn fiets de berg op. Eigenlijk wilde hij samen met Thom en Max nog een dag gaan fietsen bij Vail in het bike park, maar dat zit er niet in helaas. We gaan er wel met z’n allen naar toe, want het schijnt een heel leuk dorpje te zijn. Wij waren hier een paar weken geleden naar het openluchtconcert gegaan, maar zijn toen niet door het dorp gewandeld. Het is echt prachtig! Vail staat op de tweede plek van duurste skiresort hier in Colorado, met Aspen op één. Het stadje is in de jaren 60 ontstaan, nadat een ervaren skiër zich realiseerde dat de berg ideaal zou zijn als skigebied. Hij kreeg investeerders bij elkaar en binnen 10 jaar was het het populairste skigebied in Colorado. In tegenstelling tot andere skigebieden is Vail van oorsprong geen mijndorp en de ontwikkelaars kozen er voor om het dorp een Duits/Oostenrijkse look te geven, wat misschien ook de aantrekkingskracht was voor een aantal Duitse families om naar Vail te verhuizen.

Thom en Max huren allebei een fiets (die van mij is te klein voor Max en Thom heeft een kapotte achterband) en kopen een pas voor de liften. We delen allebei onze locatie via whatsapp (zooo handig!) zodat we elkaar kunnen opzoeken als ze weer beneden zijn. Helaas zijn de liften maar tot 4 uur open dus uiteindelijk zien we ze tussendoor maar heel even en gaan wij onze eigen weg. Het dorp zit vol leuke terrasjes en winkeltjes. Op een gegeven moment lopen we een mooie kledingzaak in, heel groot met ook nog een enorme afdeling met allerlei servies  e.d. We hebben het niet meteen door, maar de prijzen blijken echt bizar hoog! Wij zijn duidelijk niet de doelgroep haha. Wie wil er nou voor een simpel gestreept t-shirt 185 dollar wil neertellen? Echt, het had ook een Esprit t-shirt kunnen zijn. We verbazen ons nog even over de prijzen, zelfs in de uitverkoophoek was het bizar duur. No thank you! Alleen maar status spullen, zonde van je geld.

We lunchen op een leuk terras. Erg lekker! Karin heeft een bietjessalade, ik een lekkere salade met zalm en parelcouscous, Noor een hamburger met kip en een pretzelbroodje en Peet had een Ceaser salad. Daarna lopen we nog even rond, wordt Peter nog naar binnengelokt bij een salon met wondercrèmes (à 500 dollar, afgeprijsd van 1500) en eet ik nog een ijsje van 7 dollar (oeps, vergeten te kijken van tevoren wat het zou kosten, wel lekker!). Na een paar uur hebben we het wel gezien en haalt Peter de camper op (we waren met twee auto’s gegaan) en rijden we terug naar Frisco.

Een beetje oververhit komen we terug op de camping, waar Noor en ik meteen even op de supplank hoppen om te gaan zwemmen. Echt heerlijk om even af te koelen. Als wij in het water zijn, komen Thom en Max ook terug. Ze hebben een topmiddag gehad op de trails! Even chillen en dan gaan we in het dorp uit eten. Het is alweer de laatste avond, time flies when you’re having fun! We vinden een leuk Italiaans tentje waar wij ook al eens geluncht hebben. Thom eet vegetarische pasta, Max, pasta bolognese, Noor een ceasar salad, Karin kiest weer een salade met bietjes en geitenkaas (is ook heel lekker), Peter gaat voor de pizza en ik voor forel en we delen een paar bordjes tiramisu toe!  Het is heel gezellig en lekker!  Morgenochtend vroeg zwaaien we hen uit en moeten zij hun camper weer inleveren in Denver. Wij hebben nog een dikke week voordat we terugvliegen naar Nederland.