Het einde van de vakantie samen komt dichterbij! We rijden vandaag vanaf Twin Lakes terug naar Frisco. Wij rijden in één keer door naar de camping, Karin en Peter stoppen nog even in Leadville. Daar is namelijk een winkel die Peter geweldig zou vinden en nog niet gezien heeft. Een heel oud pand waar vroeger kantoren in zaten, is nu omgetoverd tot een soort museum met heeeel veel oude spullen en alles is te koop! Echt een winkel voor Peter. Ze komen natuurlijk niet met lege handen naar buiten, maar onder andere met een geweldig driedimensionaal stilleven/lampje van kaartende bulldoggen (ik moest even het meervoud van bulldog googlen!).

Wij zijn rond 11:15 op de camping aan het water en vinden twee leuke plekken. Het is best vol, dus we staan niet naast elkaar, maar met een plekje er tussen. Heel grappig, we herkennen allebei de auto van een Indiase man die we hier zes jaar geleden ook troffen. Hoe toevallig is dat! Als Thom hem later in de middag aanspreekt, blijkt hij die berg van gisteren al 30x beklommen te hebben! Elk jaar komt hij naar Colorado en wandelt hij omhoog! Hij is al bijna 80 en reist tussen de 3 en 5 maanden rond. Hij woont bij zijn broer in huis in Californië.  Hij komt uit India, heeft in Moskou werktuigbouwkunde gestudeerd en is uiteindelijk in Amerika terecht gekomen. Wat een interessant verhaal

We rijden, na de plekken gereserveerd te hebben door stoelen neer te zetten, meteen de camping weer af om even te gaan dumpen, voordat we alles loskoppelen. De auto gaat over twee dagen naar de garage en dus staan we hier nog wel even. Dan is het wel handig om lege vuilwatertanks en een volle vers watertank te hebben.

Rond drie uur gaan we lekker het water op met de supplank. Ik zie de auto van de sheriff staan en zeg nog: zullen we toch maar even de zwemvesten pakken. Nee joh, zegt Thom, we gaan toch alleen maar langs de kant paddelen. De man heeft scherpe ogen en we worden meteen op het matje geroepen. Er staat een boete van 200 dollar op het niet bij je hebben van: een zwemvest, een fluitje en je moet ook nog je naam en telefoonnummer op de plank hebben staan. We spelen de toeristenkaart en komen weg met een waarschuwing. Thom pakt de zwemvesten uit de camper en dan zie ik de camper aankomen van Karin en Peter. Hij wijst ze even hun plek en dan gaan we het water weer op. De wind waaide behoorlijk toen we aankwamen, maar die is nu gaan liggen. We gaan niet ver, even de hoek om bij het schiereiland en daar zwemmen. Dat mag officieel ook niet, want het water is zelf in de zomer heel koud. De sheriff vertelde dat er twee weken geleden nog iemand was verdronken die verrast werd door de wind, van zijn board was gevallen, niet vastzat met een leash en bevangen werd door de kou. In heel Colorado stond de teller al om 31 mensen die verdronken waren dit jaar!

Als wij eind van de middag nog even het dorp inrijden, gaan de Tienhooventjes nog even het water op, het is echt lekker warm weer. Wij gaan even naar een fietsenwinkel, want Thom zijn achterband is kapot, velg beschadigd. Helaas heeft geen enkele winkel dit op voorraad. Misschien bestellen en dan in Las Vegas waar we eindigen de reparatie laten doen.