8 juli: Boodschappen en surprise lunch

//8 juli: Boodschappen en surprise lunch

Ik dacht dat ik vandaag een dag druk zou zijn met poetsen! We hadden verwacht dat we de camper stoffig bruin of mossig groen zouden aantreffen, maar omdat er twee andere campers een groot deel van de tijd heel dicht tegen die van ons aan hebben gestaan, was deze redelijk beschermd tegen de elementen. We hebben tot nu toe de camper altijd buiten opgeslagen, dat is het goedkoopst, maar natuurlijk niet het beste voor de camper en de auto. De truc is om een plek uit te zoeken waar het weer gematigd is: niet te koud, niet te warm, niet teveel neerslag! Tot nu toe hebben we een opslag gehad in: Phoenix (start), Albuquerque (New Mexico), Grand Junction (grens Colorado/Utah) en Sacramento (waar we nu zijn in California). Maar om terug te komen op de staat van de camper: zo bruin/groen was hij dus helemaal niet! Stoffig ja, maar niet genoeg om vandaag alles aan te haken en naar een RV wasstraat te rijden, dat scheelt een boel tijd (we gaan het doen als we in Salt Lake city zijn)!

We zijn vanmorgen al een uurtje later wakker dan gisteren en rommelen ‘s ochtends een beetje aan. Het is nog heerlijk koel en ik zit lekker op de bank Masterchef Australia te kijken en denk af en toe: ‘maar moet ik niet iets doen…’. Dan kijk ik om me heen en zie gewoon een heel gezellig en schoon interieur waar behalve een hoekje los behang, echt niks aan hoef te gebeuren. Ik was het eigenlijk alweer vergeten, maar vorig jaar heb ik best wel veel dingen bijgewerkt: wat verfwerk en behang weer goed vastgeplakt en ik poets de binnenkant altijd heel grondig en daar heb ik nu plezier van! Het enige dat was gebeurd en dat ook wel aantoont hoe goed de camper af te sluiten is, is dat er een fles ahorn siroop was omgevallen. Die zat wel dicht, maar net een kwart slagje te weinig, waardoor een een plasje uit was gelopen en opgedroogd tot een bruine suikerstroop….een perfect lokmaaltje voor mieren! Maar godzijdank geen mier gezien!

Rond een uur of twaalf besluiten we om ergens wat te gaan lunchen, dus ik pak Tripadvisor er bij en wat blijkt: hier nog geen kilometer verderop zit een geweldig restaurant/tuincentrum (net wat meer upscale dan de Intratuin pap en mam!) waar de reviewers helemaal enthousiast over zijn! We pakken de fietsen en rijden er in een paar minuten naar toe. Waar ik al een beetje bang voor was, het blijkt super druk (zondag brunch dag), maar we hebben geluk want er komt net een plekje vrij aan de bar met uitzicht op een houtgestookte pizza oven! We zijn natuurlijk benieuwd of ze het beter kunnen dan wij en Thom besteld een pizza en ik een salade met pecannoten en geitenkaas. De setting is echt geweldig. Het restaurant zelf is in een hele grote kas en overal staan en hangen planten. Het valt met meteen op dat hier relatief veel opgedirkte dames rondlopen, die ook opvallend genoeg weinig lachen en lol lijken te hebben. Het lijkt me erg vermoeiend om elke ochtend zo lang met je uiterlijk bezig te moeten zijn om er door een ringetje uit te zien. Ik ben zelf ook wel ijdel, besteed tijd aan mijn uiterlijk, sport regelmatig,  maar hou wel meer van een wat sportiever en gezellig uiterlijk :-).

De pizza blijkt heerlijk! De bodem is super crunchy, ik vermoed dat ze er wat meer olijfolie in doen dan ik, dat ga ik misschien ook maar eens proberen. De mozerella is absoluut minder lekker, dat is niet de buffelmozerella die wij altijd proberen op de kop te tikken (geen idee of je die hier eigenlijk kan krijgen…). Als toetje kiest Thom appeltaart en ik brownie; we krijgen een enorme portie en het merendeel van de brownie gaat mee in een doggie bag want na een paar happen ben ik al verzadigd!

Na de lunch, rijden we terug naar de camping, droppen de fietsen en pakken de auto naar een grote mall hier 15 minuten vandaan. Het is echt super druk en we hebben moeite om een plekje te vinden. De temperatuur is inmiddels flink opgelopen en het is duidelijk dat iedereen naar binnen vlucht, de airco in. We doen heel gericht inkopen, wij zijn geen mall liefhebbers en zijn rond een uur of vijf weer thuis. Het is super heet, zelfs nu nog terwijl ik dit schrijf  en het is al bijna acht uur! Gelukkig zal de temperatuur vannacht weer een flink stuk omlaag gaan!

 

 

 

 

 

 

By | 2018-07-09T04:22:17+00:00 July 9th, 2018|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk Van Bruggen July 9, 2018 at 1:55 pm

    42 graden? wauw

Comments are closed.