7 juli 2018: De camper uit het stof

//7 juli 2018: De camper uit het stof

We zijn weer onderweg! Helaas maar voor tien dagen, maar toch misschien wel leuk om even een paar stukjes te schrijven 😊.

Gisteren zijn we via Miami en Dallas naar Sacramento gevlogen. Je verdeelt de afstand bijna precies in drie stukken en eigenlijk is dat wel prettig in plaats van in één keer een lange zit,  nu kun je tussendoor een beetje lopen, even de benen strekken. Nadeel is dat je echt een volle dag bezig bent en dus wel redelijk gaar bent als je aankomt.

Een nachtje hotel doet wonderen en na een typisch Amerikaans ontbijtje (pancakes, scrambled eggs, toast & bagels) rijden we met een Uber (soort online taxi app) naar de RV Storage. Thom heeft af en toe contact gehad met Paul de beheerder (een oud marinier: 30 jaar lang in allerlei oorlogen gevochten) en hij was zo aardig om bijna elke maand de auto even te starten zodat de accu’s niet op zouden raken. Echt een grappige man, hij deed me een beetje denken aan mijn oma A (Ik had een oma A en een oma B). Ik heb het hem maar niet gezegd haha!, maar net als zij, is hij echt een oude taaie die geen zin heeft om achter de geraniums te gaan zitten. 

We rijden met de setup naar een RV Park 20 minuten verderop, parkeren de camper snel en rijden dan door naar de garage waar Thom van te voren een afspraak had gemaakt om de auto helemaal te laten checken. Ik rij en neem een afslag te vroeg waardoor ik een winkelgebied binnenrij. Omdat ik niet kan U-en, rij ik de parkeerplaats van de supermarkt op en tegelijkertijd hoor ik Thom naast me roepen: ‘wat doe je nou? De bocht is veel te smal, dat haal je nooit!’ Ik zeg: ‘waar heb je het over, dit gaat toch makkelijk?!’ En neem de bocht. Thom kijkt verschrikt en schiet daarna eigenlijk meteen in de lach. Hij was alweer vergeten dat we de camper net hadden achter gelaten op de camping en dacht dus dat we ‘m nog steeds aan het trekken waren!

Sommigen van jullie vragen je misschien af waarom wij maar voor 10 dagen hier zijn! Mijn zus gaat met haar man en hun kids voor het eerst met onze setup op stap. We wilden alles zelf uit de opslag halen zodat zij niet voor verrassingen zouden komen te staan. Verder is Sacramento niet echt een heel leuke plek om te starten en vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Salt Lake City, wat ook wel erg praktisch is. Dus daarom besloten we om eerder hier naar toe te vliegen. Eerst zou Thom alleen gaan, maar toen dachten we dat het toch wel gezelliger is om samen te gaan!

Bij de garage zeggen ze dat het 4 tot 5 uur gaat duren en we besluiten om weer een Uber te pakken en naar de Whole Foods supermarkt te rijden (die sinds vorig jaar eigendom is van Amazon!) en dan terug naar de camping te gaan. Het is een beetje te lang om daar te blijven wachten, al hebben ze alles uit de kast getrokken om het er naar je zin te maken: een cafe met Starbucks koffie, een grote tv met voetbal (het WK staat hier overal op, ook al is voetbal hier in de VS geen sport die veel gespeeld wordt), verder hebben ze aparte schermen waar je playstation kan spelen en goede wifi. Wat een beetje nerveus is, is dat elke keer als iemand een auto koopt, dat op allerlei schermen door de hele showroom wordt getoond en dan gaat iedereen hard klappen en juigen! Ze moeten goed draaien, want in de 10 minuten dat we even naar voetbal zitten te kijken, komt er drie keer zo’n juig- en klapsessie langs (dachten eerst dat er gescoord werd haha!).

Thom rijdt aan het eind van de dag terug naar de dealer om de auto weer op te halen. Ik blijf hier om de koffers uit te pakken (al hebben we niet veel bij ons). Met de truck is gelukkig alles in orde alleen de handrem doet het niet meer. Niet zo heel erg als je een automaat hebt, maar we gaan proberen om het in Salt Lake City te laten repareren.

Nu plof ik zometeen op de bank met een serietje, weer genoeg gedaan voor vandaag!

Voetbal kijken bij sportsbar vliegveld Miami

Voetbal (Belgie) net gemist bij cafe vliegveld Dallas

Gaaf kunstwerk vliegveld Sacramento!

Thom helemaal in zijn nopjes achter het stuur!

Truck in de wacht bij de dealer voor een beurt.

Entertainment bij de dealer

Showroom dealer compleet met cafe!

Voetbal kijken bij Whole Foods in een cafe midden in de winkel

Oh wat hebben ze hier weer een boel zoete keuze! Je moet toch echt wel meer willpower hebben dan in de meeste Nederlandse supermarkten om je karretje er niet mee vol te laden!

Binnen no time is de camper weer een super gezellig huisje!

By | 2018-07-08T04:31:08+00:00 July 8th, 2018|onderweg|Comments Off on 7 juli 2018: De camper uit het stof

About the Author: