6 september: South Side Trail Susanville

//6 september: South Side Trail Susanville

We hebben een mooi stuk gefietst vandaag! Vlakbij Susanville is een mooi MTB gebied, ik denk dat deze South Side trail wel één van de mooiere bostrails is die we in de VS gereden hebben. Omhoog via een breder pad waar voorheen een spoorlijn liep (Rails to Trails program) en terug via een prachtig afwisselende single track.

Als we weer terugkomen bij de auto worden we aansproken door iemand die al jaren betrokken is bij het bouwen en onderhouden van de trails. Heel bijzonder hoeveel tijd en energie er in gestoken wordt. Hij legt ook uit dat ze gebruik maken van een traildozer, een ultra klein bulldozertje waarmee de trails worden gecreëerd en platgemaakt. Die zouden we op Curacao ook goed kunnen gebruiken!

Omhoog rijden via een pad waar vroeger een spoorlijn liep. De bruggen en tunnels zijn er nog!

Slangetje op de weg! Ik reed bijna over hem heen. 60 a 70 cm lang.

Hier is een stuk van het pad ingestort.

Langs de weg liggen allemaal knoepergrote dennenappels! Helaas kan ik ze niet in mijn rugzak stoppen 🙂

Het pad omhoog loopt helemaal langs deze mooie beek.

Even steentjes kijken…

Terwijl Thom geduldig wacht 🙂

Een van de tunnels

Enorm afwisselende single track!

Veel langs best wel diepe afgronden, mijn edge confidence is weer flink toegenomen 😀

In de verte zie je de tunnel liggen waar we op de heenweg doorheen gereden zijn.

 

Volgens de trail bouwer die we spraken, is dit het restant van een brand uit 2001. Oorzaak: iemand die op zijn eigen land aan het schieten was en stalen hulzen gebruikte, die waren zo heet dat het droge gras er door flam vatte en toen was het snel gebeurd. Nu 16 jaar later, zie je nog steeds overal brand restanten.

Lekker een burgertje met fries en een vanille milkshake, dat hadden we wel verdiend! Het tentje kreeg hele goede reviews op Tripadvisor maar aan het interieur kan nog wel wat gesleuteld worden! Ik denk dat ik morgen wel spierpijn heb, ik begon al met spierpijn en dat is er niet minder op geworden 😀

By | 2017-09-07T03:17:07+00:00 September 7th, 2017|onderweg|Comments Off on 6 september: South Side Trail Susanville

About the Author: