6 oktober: Navajo trails

//6 oktober: Navajo trails

Wat een heerlijke laatste week van de vakantie. Het is super zonnig weer, niet heel warm meer en ontzettend gezellig met zijn allen. Helaas krijg ik door gebrek aan voldoende internetbereik geen kans om elke dag even wat te schrijven, want er is genoeg te melden! Nu merk ik dat ik ook heel snel weer verhalen en gebeurtenissen vergeet als je het niet dezelfde dag opschrijft.

Ik zit nu in het dorp op een terrasje deze blog te schrijven. Heerlijk in het zonnetje en zometeen gaan ik naar een burgertentje iets verderop waar ik de mannen weer zal ontmoeten. Daan en Peter zijn de slick rock trail aan het rijden, één van de bekendste van Moab en Thom en Marcel hadden meer zin in iets anders en hebben we iets buiten het centrum afgezet voor een mooi, maar volgens mij ook pittige trail (veel klimmen). Thom heeft de slickrock vorig jaar al met Felix gedaan en ik herinner me nog dat ze terugkwamen en allebei zeiden: ‘één  keer, maar daar na nooit meer!’. Het is een soort roller coaster van stenen bulten, maar de heuvels zijn zo steil dat ze je benen snel doen leeglopen.

Gisteren hebben we een prachtige loop gemaakt van zo’n 16 km. Je denkt soms dat trails die bij elkaar in de buurt liggen (deze ligt vlakbij de Gemini trail) vast veel op elkaar zullen lijken, maar niets is minder waar. Deze had weer spectaculaire uitzichtigen, maar dan niet aan de rand van een klif, maar bovenop grote bolders met 360 graden uitzicht. Echt waanzinnig! We waren rond een uur of half vier weer bij de camping en toen is Daan nog een stukje gaan bolderen. Tegenover de camping is een gebiedje met hele grote stenen met zelfs een vrij beroemde klim. Leuk om hem een keertje in actie te zien, het ziet er simpel uit, maar je moet behoorlijk wat arm en beenkracht hebben om je omhoog te werken tegen rotsen met wanden die vaak ook nog onder een hoek liggen.

‘s Avonds zijn de mannen naar de film gegaan en ben ik thuis gebleven. Ze gingen naar The Magnificent Seven, echt een cowboy film en daar had ik niet zo’n zin in. Lekker een beetje gerommeld in de camper en zelf een filmpje gekeken. Even het rijk alleen :-).

Ik ben vanmorgen naar de een rock show gegaan, hier net buiten het dorp. Een super leuke stapel gesneden steen (slabs) gevonden in allerlei kleuren. Die verkoper vertelde dat een vriend van ‘m hele bakken in de schuur bij zijn overleden vader had gevonden en niet wist wat hij er mee moest. Enorm divers, prachtige kleuren en uiteindelijk voor een hele zak maar 5 dollar betaald! Koopje! Nu hopen dat ik alles mee krijg ik het vliegtuig volgende week… :-0. Daarna nog even langs het creativiteitscentrum, want de hele week zijn er overal al mensen aan het schilderen omdat het Plein Air Festival nu aan de gang is. Een erg leuke collectie schilderijen, maar eigenlijk wil ik eind van de dag nog een keer gaan, want nu kon ik niet kijken bij de Main Competition omdat de jury bezig was met jureren. Heel grappig hoe je daarna meteen weer met een soort schildersoog door het dorp loopt en allemaal pittoreske plaatjes ziet!

img_4075

img_6387

img_6287

img_6390

img_6295

extreme cookies!

img_6294

Baas boven baas 😀

img_6297

Navajo trails

img_0758

Ikke boven op slick rock bolders

img_0726

uitzicht is ongelooflijk mooi!

img_4102

Een keertje samen op de foto!

img_4086

Mars in actie

img_4099

img_4100

img_1272

Mooi he!

img_1267

img_1265

img_0763

img_4115

Alle fietsen passen achterin

img_4117

Peter waagde zich aan het water!

img_4122

Daan in actie op de bolders tegenover de camping

img_6285

Woensdagavond zijn we even het Arches Park in geweest en naar de Delicate Arch gewandeld. De zon was net weg, maar toch nog een mooi uitzicht. In het donker weer terug gelopen met hoofdlampjes op, toen we halverwege allemaal oogjes in de struiken zagen: konijntjes dachten we eerst, maar toen we wat beter konden zien, waren deze beesten toch wat te groot voor konijntjes en kwam er eentje op ons afgerend. We schrokken ons een hoedje want ze waren ongeveer zo groot als een kleine hond. Coyotes of lynxen schoot door me heen, vooral omdat het er even op leek dat ze gingen aanvallen. Na een paar meter stopte ze en stonden weer stil, toen zagen we de lange staarten en was de conclusie: vossen! Pfff het hart zat wel even wat hoger in de keel! Zij vonden ons blijkbaar ook arelaxed met de lampen op ons hoofd en liepen uiteindelijk in een ruime bocht om ons heen!

img_6279

img_6414

Een fietsweek in Moab moet je wel afsluiten bij deze hamburgertent. We waren hier al eens eerder geweest vorig jaar en moesten toen enorm lang wachten, gelukkig viel het nu mee!

img_6413

By | 2016-10-09T00:24:20+00:00 October 8th, 2016|onderweg|Comments Off on 6 oktober: Navajo trails

About the Author: