6 juli: Niet naar Telegraph Cove

//6 juli: Niet naar Telegraph Cove

Eigenlijk zouden Thom en ik nu op weg moeten zijn naar Telegraph Cove, omdat ik al maanden geleden een berentrip had geboekt voor morgen. Het idee was om er een aantal dagen te kamperen (je kunt in de baai ook erg mooi suppen), maar we zagen het niet zitten om Bickel een groot deel van de dag alleen te laten daar. In overleg met de dierenarts hier in Comox Valley hadden we besloten om haar daar te laten logeren voor één nacht, haar morgen aan het eind van de dag weer op te halen en de camper hier op de camping te laten. Een prima plan omdat ze dan ook alle zorg zou krijgen die ze nodig had, zonder een drukke groep honden zoals bij een hondenoppas.

Vandaag zat ik haar zo’n beetje te bekijken en realiseerde me dat we misschien niet weg moeten gaan. Ze gaat snel achteruit en ik zou het een vreselijk idee vinden als ze, terwijl wij weg zijn, nog sneller verzwakt en echt niet meer zo lang heeft. Toen Thom terugkwam van een paar uur werken in het dorpje hier vlakbij, zag hij ook wat ik bedoelde en daarom hebben we besloten de trip te cancelen. Heel erg jammer natuurlijk, maar de keuze was snel gemaakt, we willen zoveel mogelijk tijd nog met haar doorbrengen!

We zitten hier nog steeds in de rook-mist. Het aantal bosbranden heeft zich flink uitgebreid in de afgelopen dagen en rondom de stad Vancouver staat ook flink wat hectaren in de brand. In een aantal gevallen vermoeden ze dat de brand is ontstaan door mensen, maar er zijn ook wat blikseminslagen geweest die vuur hebben veroorzaakt. We zagen wat nieuwsfoto’s langskomen vandaag en het ziet er heel indrukwekkend uit. Gelukkig zitten wij er nog redelijk ver vanaf, maar vandaag roken we wel brandlucht, in tegenstelling tot gisteren. Hopelijk kunnen ze de branden blussen of anders in ieder geval onder controle houden. Overal is het kurkdroog, dus laten we hopen dat het een ver van ons bed show blijft!

IMG_8055

IMG_8056

IMG_6072

Thom zijn werkplek van vandaag.

IMG_8057

 

 

By | 2015-07-07T01:46:13+00:00 July 7th, 2015|onderweg|Comments Off on 6 juli: Niet naar Telegraph Cove

About the Author: