6 april: Moab

//6 april: Moab

We hebben vandaag een goede reisdag gehad. Het is geen straf om door zo’n prachtig canyon landschap van A naar B te rijden. Lekkere muziek op en deze dame is helemaal in haar nopjes. Via een heuvelachtige bergpas vol bomen en sneeuw, kwamen we aan de andere kant boem in de canyons terecht. Langs de weg waren een aantal uitzichtpunten en mijn hemel wat kun je hier ver kijken. Alles is zo groots: de hoge kliffen en gekke rotstformaties overtreffen weer wat we in Zion en omgeving hebben gezien. Weer een heel mooi lijnenspel in de bergen en allerlei kleuren rood. Wat is het toch geweldig dat we dit kunnen doen!!

IMG_3735

IMG_3736

Uitzicht onderweg. Aan de stofwolk kun je zien dat het flink waait.

De trip ging prima, behalve dat bij een flinke afdaling van 6% en aardig wat remmen (ze doen het nu goed), de auto heel erg begon te schudden. Na wat googlen, zou het kunnen dat de remschijven niet helemaal plat zijn. Het probleem doet zich echter alleen voor bij langdurig achter elkaar de rem in trappen en toen we het later probeerden te reproduceren, remde de auto (natuurlijk) keurig…Misschien even langs een garage hier en nog wat verder online onderzoeken.

We staan vanavond en morgen op een RV Park (met hookups) zo’n 10 minuten buiten Moab. Even wassen draaien en lekker lang douchen :-). Mooie plek met een gaaf uitzicht en een set trails recht voor de deur. Helaas moeten we morgen wel het één en ander aan klusjes doen, maar er is vast wel tijd om even de fiets te pakken! Afhankelijk van of we hier nog een nacht kunnen staan (de receptie was al dicht), gaan we morgen ook de campgrounds scouten langs de Colorado River. Deze kun je niet reserveren, wie het eerst komt, die het eerst maalt. Gelukkig waren we hier niet vorige week, want toen bleek het hier topdruk te zijn door een Easter Jeep Safari week, waar ladingen mensen op af komen. We gaan het zien wat voor plekje we kunnen scoren!

highway-128

Bij de pijlen zijn twee campgrounds waar we graag willen staan. Aan de rivier en met plaatsen groot genoeg voor onze 5th wheel.

Vanavond leuk even door het stadje gelopen, wat gegeten en een trail kaart gekocht. Het heeft een gezellig sfeertje. Wel vrij toeristisch, maar dat heeft ook wel wat gezelligs. Veel laagbouw en een beetje een saloon-achtige uitstraling: ik hoop dat je je daar wat bij voor kunt stellen 🙂 De weersvoorspellingen zijn de komende dagen wat minder, bewolkt en veel wind (vooral morgen) wat in deze omgeving letterlijk veel stof doet opwaaien! Verder vliegen de tumble weeds je om de oren, net als in de film!

IMG_3741

Ah! Bickel weer achter een hekje 🙂

IMG_3739

Het bordje dat je ziet staan vlak bij de neus van de auto, is het begin van een set trails.

IMG_3742

Een tumble weed

Tumble Weed The Movie

By | 2015-04-07T04:23:06+00:00 April 7th, 2015|onderweg|Comments Off on 6 april: Moab

About the Author: