30 maart: Fietsen Zion National Park

//30 maart: Fietsen Zion National Park

Zou de natuur beesten tonen, na gelang de stoerheid van de persoon die ze ziet? Bijvoorbeeld dat je ergens wandelt of fietst en dat de één een beer, wilde kat en wolf ziet en de ander een konijn, kalkoen en hertje? Als het zo werkt, dan vallen wij in de categorie ‘kinderboerderij’, want die schattige beestjes kregen wij voorgeschoteld tijdens ons fietstochtje in het Zion National Park vandaag. We klagen niet hoor, maar het was wel opvallend 🙂

Het was een prachtige route. We hadden gezien dat je er niet in mag rijden met een auto, maar een shuttlebus moet nemen vanaf het visitors centre. Daar hadden we eigenlijk niet zo’n zin in en toen ik verder las, kwam ik er achter dat je er ook mag fietsen. No brainer voor ons! Het was zo’n 23 km, beetje omhoog heen en het eerste stuk flinke wind tegen (leek een thermische wind die door de canyon waaide met de opkomende zon) en terug lekker bergaf.

IMG_3622

IMG_6957

Het is een prachtig parkje, voor Amerikaanse begrippen vrij klein, met een bijzondere natuur. De bijzonderheid komt volgens mij vooral door de combinatie tussen de enorme rode kale kliffen en een paradijslijk groene canyon (dal) waar de rivier de Virgin doorheen stroomt. Je rijdt de canyon in langs de rivier en bent aan beide kanten omringt door torenhoge bergen. Het ruikt heerlijk naar dennenbomen en tegelijkertijd zie je ook overal cactussen staan. Dit park heeft zijn naam gekregen van de Mormonen die in Utah een thuis vonden en trekt miljoenen bezoekers per jaar.

IMG_3633

Onder op de berg zie je twee berg beklimmers

IMG_3624

IMG_3630

Links in beeld ‘Angels Landing’, hier kan je naar toe wandelen, met een klim van 500 meter een aardige kluif. Misschien gaan we dit woensdag doen.

Ook al was het maandag, we wilden de meute voor zijn en dus parkeerden we er om kwart over acht de auto. Het was een slimme zet, want toen we rond 12 uur terug kwamen, stonden er rijen met mensen te wachten voor de shuttle (echt niet leuk meer zo druk!). We denken er over om nog een keer terug te gaan en één van de wandelingen te maken, maar ook dan weer vroeg op!

IMG_3641

De rij bij het visitors centre

IMG_3637

Gaaf! Bron water direct uit de berg.

IMG_3643

Een maquette van de canyon. Het loopt dood dus rij je dezelfde route weer terug. Sinds 1999 is er een shuttle, tot die tijd stonden bezoekers in de file! Nu staan ze in de rij voor de shuttle LOL.

IMG_6960

Vorderingen van het klussen. De tegeltjes (stickers) gaan tegen de wand. Helaas heb ik er te weinig gekocht, dus nog even wat bijbestellen.

 

 

By | 2015-03-31T01:27:18+00:00 March 31st, 2015|onderweg|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. edwin siebesma March 31, 2015 at 11:34 pm

  Wij zijn aan Angels Landing begonnen, maar hebben niet helemaal het eind gehaald. Het was druk en het wordt wel heel erg smal op een gegeven moment (echt heel erg smal 🙂 )
  Die keuken kastjes zien er echt super uit!
  Veel plezier verder.

  • biancthom April 2, 2015 at 5:19 am

   Wij wilden ‘m vandaag gaan doen, maar er kwam wat tussen. Hadden ook al bedacht, heel vroeg te gaan om de drukte een beetje te vermijden. Maar volgens mij is het Spring break want het was maandag ook al super druk. De keuken is bijna af 🙂 Dan maak ik een paar goede fotos!

 2. Anonymous April 2, 2015 at 8:43 pm

  Wat een natuur! Lijkt me heel indrukwekkend om daar een beetje tussen die rotswanden te fietsen. moab is ons aangeraden door Bart. Ben benieuwd hoe jullie dat vinden! Onthoud maar goed de mooie plekjes!!
  Clara

  • biancthom April 3, 2015 at 2:55 am

   Gaan we zeker doen Claar! XXX

Comments are closed.