30 juli: Stranddagje

//30 juli: Stranddagje

Omdat het gisteravond wel heel gezellig was rondom het kampvuur en daardoor ook wat later dan normaal, doe ik een dag later verslag :-).

Na al die tripjes was het tijd voor een dagje chillen aan het water. Het is niet om op te scheppen, maar een simpel meertje vind je hier niet in Jasper. Het is omgeven door prachtig hoge bergen, het dennenbos komt tot aan de waterrand en het water is net als op Curaçao waanzinnig helder en blauw. Wel wat kouder, maar lekker zwemwater.

De meeste meren hier in het park zijn diep, worden gevoed door gletsjer- en smeltwater en zijn daardoor steenkoud. Je kunt er hoogstens met een wetsuit aan in zwemmen. Een paar kleine meertjes die wat minder diep zijn warmen in de zomer lekker op en daar hebben ze erg leuke recreatiegebieden van gemaakt, met kleine strandjes, veel picknicktafels en toiletgebouwtjes.

We hebben heerlijk lang aan het water gezeten, het was helemaal niet druk (alleen een zomerkampgroep bracht even wat leven in de brouwerij) en we hadden onze auto volgeladen met fietsen en supplanken. De kids vonden het heel leuk om lekker met die planken in de weer te zijn op het water, Thom heeft nog een rondje gefietst met Niels en Max, Karin en ik hebben een rondje om het meer gesupt en ik heb zelfs nog een stuk gezwommen! Ik kan goed zwemmen, maar ben geen waterrat; krijg snel verstopte oren als ik onder water ga, heb lenzen dus moet eigenlijk een brilletje op, maar Niels had een brilletje en dopjes van Yente die ik kon lenen. Erg leuk om weer eens te doen en eigenlijk ook weer een makkelijke manier om onderweg (zonder sportschool) te sporten. Een paar dagen geleden zagen we in het park, bij het visitors centre in het dorp ook een hele groep yoga doen, ik ga proberen wat meer op de aankondigingen te letten, zodat ik er aan mee kan doen.

Aan het eind van de dag hadden we geen zin meer om te koken en hebben we lekker Koreaans eten gehaald in het dorp. Na het eten renden de kids naar onze camper om achter de tv te ploffen. We zijn bezig met een nieuwe serie Masterchef Australia en ze hadden nog een paar afleveringen in te halen die Thom en ik al gekeken hadden. Het is heel grappig om te merken dat ze dat zo’n leuk programma vinden! Heel gezellig om samen naar te loeren. Nou hadden wij (de volwassenen) eigenlijk nog wel zin om marshmallows te roosteren, maar ja, hoe haal je de vuurkorf en prikkers ongezien weg bij onze camper, terwijl zij daar zitten…. Uiteindelijk heb ik de prikkers in mijn lange broek verstopt en is Thom weggesniekt met de vuurkorf :-). Noor vroeg nog: ‘gaan we nog marshmallows roosteren??’ ‘Euhm…nee vanavond niet’…oeps…sorry Noor :-). Goede vrienden, witte wijn en marshmallows zijn de perfecte ingrediënten voor een gezellige, lange en late avond!

Vandaag is de laatste dag voor Niels en Roos hier in Jasper en morgen rijden wij weer door. Wij hebben nog een week met Karin, Peter, Max en Noor en dan zijn weer met zijn tweeën. Dat zal wel even wennen zijn, maar je hoort ons niet klagen, want we zijn nu al de wintersport voor volgend jaar aan het plannen 😀

DSC_0489

DSC_0506

DSC_0507

DSC_0518

DSC_0497

IMG_6509

IMG_6505

DSC_0527

DSC_0495

DSC_0482

DSC_0487

 

 

By | 2015-07-31T19:36:36+00:00 July 31st, 2015|onderweg|Comments Off on 30 juli: Stranddagje

About the Author: