3 september: Yellowstone

//3 september: Yellowstone

We zijn vandaag vertrokken uit Helena, daarmee ook uit de staat Montana en aangekomen in Mammoth Hot Springs, Wyoming. Dit kleine plaatsje ligt net binnen het Yellowstone park, helemaal tegen de noordgrens aan. Ook al ligt dit enorme National Park in Wyoming (en nog 1% in Idaho), de noordgrens ligt net nog in Montana (3%) en daar maken ze dan ook handig gebruik van. Het park wordt in alle brochures over Montana gefeatured, alsof het één van de grootste attracties is van de staat. Ik kan me voorstellen dat Wyoming dat niet altijd even leuk vindt 🙂 Yellowstone werd in 1872 het eerste officiele nationale park in de VS. Indianen leefden al meer dan 11.000 jaar in dit gebied, maar de eerste echte ‘witte’ ontdekkingsreizen in dit gebied kwamen pas in jaren zestig van de 19e eeuw op gang. Heel recent dus.

Het park is 9000 vierkante kilometer groot, bijna 1/4 van heel Nederland. Ook hier komen bosbranden regelmatig voor en in 1988 waren deze zo heftig, dat bijna 1/3 van het park afbrandde. Gelukkig is het nu rustig, want ook al was het de laatste dagen helder in Helena, we hebben wel even genoeg rook gehad. De warmste temperatuur hier ooit gemeten was 37 graden: niet zo heel bijzonder, maar in 1933 werd het met -54C het koudst ooit in dit gebied! Dan wil je hier niet in je campertje zitten denk ik 🙂

We staan op de Mammoth Hot Springs campground, een leuke camping net in het park. De website van het park geeft live updates of campings vol zitten of nog vrij zijn en op welke tijd de camping de vorige dag vol was. Super handig en we hadden de afgelopen dagen al gezien dat we hier op tijd moesten aankomen om een plekje te bemachtigen (first come, first serve). Gisteren hadden we dus alles al opgeruimd en ingepakt en zaten vanmorgen rond half acht in de auto. Het was niet zo heel ver rijden, maar 3,5 uur en waren rond half twaalf hier. Prima timing.

Komend weekend in Labor Day Weekend, één van de twee belangrijkste vakantie/kampeer weekenden in de VS (de andere is Memorial Day in het voorjaar). Alle campings zijn maanden van te voren al volgeboekt, dus het was ideaal dat je op deze camping niet kon reserveren. We blijven hier de komende dagen staan en zijn benieuwd of het inderdaad heel druk zal worden. Het seizoen in Yellowstone loopt in september op zijn einde, een aantal campings gaan zelfs al na dit weekend dicht. Het hele park ligt vrij hoog (wij zitten nu op 1800m) en daardoor begint de winter hier vroeg!

IMG_1539

IMG_1538

By | 2015-09-04T03:15:38+00:00 September 4th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk September 4, 2015 at 7:22 am

    veel plezier!!!

Comments are closed.