Wat jammer dat de meiden weer weg zijn! Het was zoooo gezellig. We rijden vanmorgen vroeg naar het vliegveld. Omdat deze aan de andere kant van de stad ligt en we er dwars doorheen moeten tijdens de spits, gaan we extra vroeg weg. Gelukkig valt de drukte op de weg mee. Deze route zal ik zelf ook nog een keer alleen moeten rijden als ik de 5th wheel naar de RV Storage ga brengen. Dat zal nog wel even spannend zijn!

Later blijkt dat het zo maar had gekund dat ik weer terug naar het vliegveld had moeten rijden, want de man achter de incheckbalie wilde Ilse en Ricarda niet inchecken, omdat hij zei dat hun Covid papieren niet in orde waren. Ze hadden wel een bewijs dat ze getest waren, maar ze hadden de uitslag nog niet. Deze was ook niet nodig voor de eerste vlucht naar Miami, maar pas voor de tweede vlucht op zaterdag. Dat maakt hem niet uit, ze mochten niet mee! Ze lieten zich niet uit het veld slaan en door hun oude test van de heenweg te uploaden en bij een paal in te checken in plaats van bij een persoon, lukte het uiteindelijk om een boardingpass te bemachtigen! Yeah!

De Covid regels voor reizen zijn best wel stressvol. Ik dacht twee dagen geleden nog dat ik zonder test kon gaan vliegen volgende week, dat ik alleen mijn vaccinatiebewijs nodig had, maar sinds gisteren is dat ook niet meer zo. Wel handig als de Rijksoverheid zijn website over de hele linie up to date houdt, want als je door een quiz heen loopt om te achterhalen wat de regels zijn voor de VS, dan is dat nog oude informatie! Nu moet ik én testen én ik moet in thuis quarantaine voor minimaal 5 dagen! Pfff, wel een beetje stom als je volledige gevaccineerd bent, maar goed. We volgen maar netjes de regels en dus moet ik de borrel met wat vrienden om mijn boek te vieren nog een weekje uitstellen. Nu nog een plek vinden waar ik maandag (Labor Day, één van dé vakantiedagen in de VS) kan testen!

Ik heb een lijstje met todo’s en rij eerst naar de Jiffy Lube om de olie te verversen. Ze hebben mijn filtersoort niet op voorraad, maar als ik een uurtje later terugkom wel. Dus ik rij door naar de art supply store want ik moet nog wat materialen kopen. Terug bij de garage staat er een enorme rij, dus rij ik naar Sephora voor wat makeup dingen die op zijn. Gelukkig is het daarna iets minder druk, maar ik moet toch nog 45 minuten wachten in een wachtruimte met eerst keihard The Price is Right en daarna The Bold and the Beautiful op. Goh, daar keek ik naar toen ik nog op de academie zat en we zijn nu 30 jaar verder en ik herken nog steeds de helft van de acteurs haha! Beetje strakgetrokken dat wel!

Omdat het vrijdag is en er dus een lang vakantieweekend voor de deur staat (Labour Day weekend is voor veel mensen het laatste kampeerweekend van het jaar), wil ik eigenlijk zo snel mogelijk naar de kant van de stad waar de camping ook in de buurt ligt om files te vermijden. Ik kies een Whole Foods supermarkt in Golden voor nog een paar boodschappen en heb gelukkig nog geen files. Twee weken geleden moest ik ook op vrijdagmiddag dwars door de stad en het stond toen zo enorm vast, daar had ik nu geen zin in. Na de supermarkt nog even de Barnes en Nobels in, die er naast zit voor een Oprah tijdschrift voor mijn moeder en als laatste stop de Doehetzelf winkel voor behanglijm, zodat ik hier en daar losgekomen behang weer netjes kan vast plakken. De komende dagen zullen vooral in het teken staan van opruimen, wat klusjes in de camper en nog wat werkdingen voor mijn boek.

Om half vijf ben ik weer op de camping en het idee is om pas maandag weer op pad te moeten voor de test, auto schoon maken en tanken! Kijken of dat lukt!