3 augustus: Kanoen Bellingham

//3 augustus: Kanoen Bellingham

Gisteren was Thom naar de garage geweest met de auto voor een grote beurt. Ze hebben hier in Amerika geen APK, maar je kunt langs de dealer die een lijst met punten afwerkt en om te checken of alles het nog goed doet. Gelukkig is de auto nog altijd in prima conditie, er hoefden alleen wat vloeistoffen vervangen te worden. Helaas duren dit soort klusjes altijd langer dan je denkt en dus was hij er de hele ochtend en begin van de middag zoet mee. Goede reden om mezelf ook nuttig te maken en dus de camper weer eens even goed gepoetst, brood gebakken en Indiase curry gemaakt!

Eind van de middag een ijsje gaan eten in het dorp (wat eigenlijk een verdekte manier was om Thom mee te krijgen naar het postkantoor om een kaartje te versturen naar mijn neefje die morgen op kamp gaat, hij is een sucker voor ijs :-). Daarna hem naar 1800ft hoogte gereden zodat hij zonder klim (wat een luxe!) nog een stuk kon fietsen. Bovenop was een erg mooi uitzichtpunt, maar helaas gooien bosbranden in British Colombia (Canada) roet in het eten en was het zo heiig dat er niet veel van te zien was.

Wanneer we vanmorgen aan de boothelling staan, is het niet veel minder mistig. Gelukkig merk je er verder niet veel van. We hebben ook wel eens gehad, dat je de bosbrand rook en dan heb je continue het gevoel dat je hele vieze lucht aan het inademen bent. Verder is het weer prachtig, met vol lop zon! Als we de weerberichten moeten geloven, is er op dit moment een hittegolf gaande in de regio. Wij vinden de temperaturen prima te doen, maar horen overal om ons heen hoe heet het is, duidelijk niet iets dat men hier gewend is!

Hoe dan ook is het een erg mooie ochtend om het water op te gaan en we maken een erg mooi kanotripje langs de kust en om een piepklein eilandje heen dat uitgeroepen is tot natuur reservaatje. Onderweg zien we zeehonden in de zon liggen en af en toe een kopje dat boven water komt. Heel schattig. Verder een heleboel guppies, een Bold Eagle echtpaar, de staart van een wasbeer, reigers en 2 hertjes (die zagen we trouwens vanuit de auto haha!). Oh ja en een hele mooi kwal, die bij nader inzien waarschijnlijk dood was…oeps! 😀

Nu zitten we bij de wasserette, ik weet niet hoe we het doen, maar we hebben alweer drie grote zakken vol! Het is naast de supermarkt, dus dat is lekker praktisch en ze hebben wifi dus we vermaken ons wel. Wassen kost 25 minuten en drogen iets van 45, dus dat is wel te overzien! Als we zometeen terugkomen op de camping dan is het heel goed mogelijk dat Karin, Peter, Max en Noor zijn aangekomen! Goede vrienden uit Nederland die een kleine week geleden op Chicago zijn ingevlogen en daarna de trein naar Seattle hebben gekomen. We zijn benieuwd hoe de treinreis van 46 uur bevallen is :-D.

Zie je ze liggen?

Mooie zeester die door eb boven water ligt

Zo mistig dus!

Eilandje

Snoezig strandje! Caribbean meets Washington!

Mooie (waarschijnlijk dode) kwal

Zeehondjes

 

 

 

 

By | 2017-08-03T23:25:03+00:00 August 3rd, 2017|onderweg|Comments Off on 3 augustus: Kanoen Bellingham

About the Author: