29 september: Op weg naar Moab

//29 september: Op weg naar Moab

Leuke dag vandaag! We reden dezelfde route van Salt Lake City naar Moab, die we een paar maanden geleden ook waren gereden, maar dan in de andere richting en toen ook in de stromende regen. Nu was het heerlijk zonnig weer, met mooie schapenwolken aan de hemel en geweldige vergezichten die steeds meer imponerend worden naar mate je dichterbij Moab komt. De bomen verdwijnen op een gegeven moment helemaal uit het landschap, waardoor je de gelaagde bergstructuur weer ziet en de grootsheid van de natuur zichtbaar wordt.

Voor ons is het geen gesneden koek, maar we hebben hier natuurlijk al wel veel rondgereden en toch merkte ik dat we er extra van genoten, doordat je weet dat Clara en Paul het nog nooit gezien hebben en je het dus ook een beetje via hun ogen bekijkt. Halverwege kwamen we door Price, een heel doorsnee Amerikaans stadje/dorpje waar we de vorige keer bij een heel oud jaren vijftig hamburgertentje waren gestopt om wat te eten. Ze hebben geen zitgedeelte, je bestelt vanuit je auto waar je ook je eten geserveerd krijgt. Nu was het mooi weer en hadden ze ook twee picknick tafels staan, dus wij hadden onze campers een stukje verderop geparkeerd en waren er naar toe gelopen. Echt een Amerikaanse hap: hamburgers met frietjes en milkshake! Prima begin van een road trip in de VS!

Rond drie uur kwamen we in de buurt van de camping, we hadden dezelfde op het oog als waar wij al eerder twee weken hadden gestaan, maar die is heel populair dus je weet nooit of er plek is (kunt niet reserveren). Dus we hadden al een plan B en C in ons hoofd voor het geval dat, maar toen we aan kwamen rijden, waren er nog een paar plekken vrij! Zelfs twee naast elkaar! Wij helemaal in ons nopjes en helemaal toen nog geen 5 minuten later er al twee andere campers langsreden op zoek naar een plekje en 10 minuten later weer een paar auto’s. Wat een mazzel! De vraag is bij wie die goede karma vandaan komt :-).

Het was flink warm, dus toen alles min of meer stond, zijn we met Clara naar het strandje langs de rivier gelopen om te kijken of we even konden zwemmen. Er staat best wel een stroming, maar het ging in dat hoekje prima, dus lekker even afkoelen.

Vanavond vuurtje gestookt en gebarbecued, iets dat wij eigenlijk zelden doen, maar natuurlijk wel gezellig. Is niet zo voor de hand liggend als je vegetariër bent, bovendien ook veel gedoe vind ik zelf. Dan merk je dat we al wat langer onderweg zijn en je voor sommige dingen zoals koken, een efficiëntere manier kiest om eten te maken.

IMG_7675

IMG_7742

IMG_7750

de lunch

IMG_7748

IMG_7744

IMG_7747

Echt niet nodig zo’n groot ijsje!!

IMG_7754

IMG_2200

IMG_2199

Paul zoekt wat koelte op in de schaduw

IMG_2203

IMG_2204

IMG_2213

Wat een plaatje he?!

IMG_2212

Ik ben niet zo overtuigd van de temperatuur! Beetje koud!!

IMG_2206

IMG_2215

Als hier geluid bij zat dan zou je Claar en Thom heel erg horen lachen en mij gillen want ze maken met nat met hun koude lijven!!

IMG_2211

By | 2015-09-30T04:22:37+00:00 September 30th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk September 30, 2015 at 6:49 am

    Gezellig!!! Een Nederlandser woord kan ik niet vinden hiervoor ;-P

Comments are closed.