29 oktober: Stevige regenbuien

//29 oktober: Stevige regenbuien

Het was zo grappig, ik zat lekker in een luie stoel buiten in de zon, mooi uitzicht voor me, met een leuk boekje. Ik hoorde wel wat gerommel achter me, maar het was nog zo in de verte dat ik er verder geen aandacht aan besteedde.

De jongens waren rond half elf vertrokken richting de trails. Ik was niet meegegaan: maandelijkse pijn in mijn buik. Vond het niet zo heel erg, heb twee keer erg leuk meegefietst en vind het ook heerlijk om alleen een beetje te rommelen. We hadden afgesproken om elkaar in Sedona weer te treffen voor een pizzaatje. Dus ik zat lekker in die stoel en draaide me op een gegeven toch maar even om, om vervolgens een enorme donkere lucht op me af te zien komen! Het kwam nu toch wel dichtbij, dus toch maar even wat maatregelen treffen: stoelen onder de camper, de mast van de versterker voor data naar beneden (om te voorkomen dat we een onweer magneet zijn) en nu ook de lijnen van de tenten checken, tassen van de grond halen en ritsen goed dicht.

Het was niet overbodig, want nog geen kwartier later begint het flink te waaien, te regenen en even later gaat die over in hagel. Dit lijkt me een goed moment om te bellen met de mannen om ze te laten weten wat er aan komt. Ik kreeg Thom vrij makkelijk aan de telefoon, zij zagen het ook al hangen en na wat gekibbel heen en weer (ze wilden natuurlijk eigenlijk lekker doorfietsen) besloten ze om te keren, zodat ze weer wat in de buurt van bebouwing zouden fietsen mochten ze moeten schuilen voor het onweer.

Na een jaar hier fietsen hebben we wel geleerd dat je respect moet hebben voor de natuur en voor het weer. Vooral als je op hoogte zit of in de bergen bent, kan het weer vrij plotseling omslaan en de temperatuur flink zakken. We hebben dan ook een aardige uitrusting bij ons (warmte deken, regenjasje, first aid kit met ook lucifers e.d.). Droog bleven ze helaas niet en anderhalf uur later had ik plotseling 5 doorweekte, koude mannen in de camper staan. Ik had de verwarming al aangezet en het theewater had gekookt. Dan zou je het liefst een lange warme douche nemen en is een military shower een beetje te kort! Gelukkig is de boiler groot genoeg voor 5 snelle douches 🙂

Vanavond toch nog lekker pizza gegeten in het stadje. Zelfde tentje als waar Thom en ik vorige week waren geweest. Het was nu ook weer lekker. Laatste avondmaal voor Mars, Daan en Peet, want morgen moeten ze alweer vertrekken! De week is echt omgevlogen! Het was echt super gezellig en voor herhaling vatbaar! Felix blijft nog een dagje, hij vertrekt zaterdagochtend. Thom en ik hebben nog geen idee waar we naar toe zullen gaan, morgen online maar eens wat voorwerk doen.

IMG_9075

IMG_9078

IMG_8622

IMG_9081

IMG_9079

IMG_8616

IMG_9082

Even langs de Safeway voor wat boodschappen en wifi.

IMG_9083

IMG_9085

By | 2015-10-30T05:30:03+00:00 October 30th, 2015|onderweg|Comments Off on 29 oktober: Stevige regenbuien

About the Author: