28 september: Eerste dag samen

//28 september: Eerste dag samen

Foto: Clara helemaal onder de indruk van het zit/ligcomfort van onze bank 😀

Met hulp van een slaappilletje hielden Claar en Paul het lang vol vanmorgen. We dachten op een gegeven moment even dat misschien al hun telefoons leeg waren en ze ons niet konden bereiken, maar uiteindelijk leek ons dat toch te sterk 🙂 Om half tien kregen we een smsje dat ze om half elf wel klaar waren om opgehaald te worden. Meteen door naar de camperverhuur, daar konden we om elf uur terecht. Eenmaal daar bleek dat we een beetje te vroeg waren en dat ze eigenlijk pas vanaf 1 uur de camper konden ophalen, maar ze waren erg vriendelijk en zeiden dat als we even de tijd namen om de instructievideo te kijken, ze daarna wel klaar zouden zijn met de camper. Heel grappig de film was in het Nederlands, maar soms echt letterlijk vertaald uit het Engels. De commentator had daar blijkbaar geen invloed meer op gehad, want hij sprak woorden als : Microgolf oven (magnetron), stekerblok (stopcontact) en brekers (stoppen) uit alsof het de normaalste zaak van de wereld was :-).

Na de video waren ze inderdaad klaar en konden Claar en Paul na wat papierwerk en een rondje camper, wegrijden. Eerst maar eens even achter ons aan terug naar de camping. Het is gek om te merken dat ik nog weet hoe het voelde om voor het eerst in zo’n grote bak te rijden (en dan is die van ons nog wat groter), maar dat ik me aan de andere kant niet meer voor kan stellen dat we dat toen zo spannend vonden. Nu is het de normaalste zaak van de wereld geworden.

Super leuk natuurlijk om hen de camper te laten zien, elke keer schieten we weer een stukje op en inmiddels zijn de originele details op 1 hand te tellen! Daarna gezellig samen te lunchen. We hadden opdracht gekregen om ze in de watten te leggen, want ze hebben de afgelopen hard moeten werken, omdat Sabine, de zus van Thom, haar enkel had gebroken en ze hun hulp hard nodig had om het gezin draaiende te houden. Dus nu hebben ze wel even recht op wat extra watten haha!  Dus ik had een lekkere salade gemaakt, met daarnaast gerookte zalm, mijn beroemde ‘gehakt’balletjes, vers brood en verse jus. Lekker smullen!

Na een tukkie gingen Claar en ik boodschappen doen. Altijd een hele klus die eerste set boodschappen, want in zo’n huurcamper staat verder niks aan kruiden, olie of azijn. Dus we zijn gewoon alle schappen langs gelopen en het lijkt er op dat we behalve een setje wasknijpers niks zijn vergeten. Claar verbaaste zich al over alle suiker die overal aan toegevoegd wordt, zelfs de spek is sugared of gezoet met maple sirop (een soort stroop).

Nog even een stop bij de slijter (hier in Utah mag alleen bier worden verkocht in de supermarkt, voor alles met een hoger promillage moet je naar de slijter) voordat we terugreden naar de camping. Met wat mooie flessen wit en een doosje rood stonden we snel later weer buiten. Wel helemaal verpakt in papieren zakken, zodat iedereen wel weet dat je alcohol bij je hebt (gezien de zakken), maar niemand het ziet!

Ik helemaal blij dat het mijn boodschappen niet waren (mijn koelkast puilt al uit van het eten op het moment) en ze dus ook niet hoefde uit te pakken. De oplettende lezer weet dat ik daar al vaker over gemopperd heb :-). Dus ik loop in mijn nopjes de camper in, zie ik een broodje op het aanrecht staan dat de pan uit aan het rijzen is! OEPS, die had al voor het boodschappen doen in de oven gemoeten, die al stond voor te verwarmen, maar helemaal vergeten. Snel er in, maar door de oven was het lekker warm geworden binnen! Toch maar meteen aan het kokkerellen voor een lekker avondmaaltje, je weet tenslotte nooit wanneer de jetleg toeslaat: aardappelsalade, portobello champignons (die grote) met lekkere vulling uit de oven en groene asperges met ei en kappertjes. Heerlijk al zeg ik het zelf!

Na het eten kregen we nog een prachtige poster van Sabine, Jeroen en de kinderen! Grachtenpandjes met achter alle raampjes foto’s, heel leuk! Die gaat een mooi plekje krijgen. Verder een helemaal volgeschreven kaartje van mijn ouders, die ik zometeen lekker ga lezen als ik in bed lig en de grote stukken Nederlandse geitenkaas gaan met smaak worden opgegeten. Heerlijk!

Nu wel een beetje uitgepoept van toch een volle dag met veel kletsen natuurlijk. Ik heb hier binnen al het één en ander opgeruimd en Thom is nu buiten bezig om onszelf startklaar te maken voor morgenochtend. Het is ongeveer 4 uur rijden naar Moab en de praktijk leert dat we daar wel wat langer over doen dus redelijk bijtijds vertrekken.

IMG_7653

IMG_7652

IMG_7655

Eerste stukje rijden

IMG_7664

Gezellig, we hebben nieuwe buren!

IMG_7660

IMG_7665

Even onze fietsen uitproberen!

IMG_7662

IMG_7667

By | 2015-09-29T04:58:50+00:00 September 29th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Fieke September 29, 2015 at 5:31 am

    Het Ziet er goed uit! Genieten maar!👍 Het is welverdiend!

Comments are closed.