28 november: Saguaro National Park

//28 november: Saguaro National Park

Gelukkig is de regen een beetje uit de voorspelling. Het zou vandaag en morgen flink gaan regenen, maar de lucht trekt zelfs een beetje open. We rommelen wat aan: sporten, juice, brood en soep maken (lekker bezig)! Rond een uur of 1 besluiten we naar het Saguaro National Park te rijden. Het ligt maar een kwartiertje rijden bij de camping vandaan en we zijn wel benieuwd of daar de cactus dichtheid nog groter is dan hier (het antwoord is JA)!

Het bezoekerscentrum is weer mooi opgezet met een leuke film van 15 minuten over het park en over de indianen die in dit gebied wonen en hoe zij omgaan met de natuur. Aan het einde van de film gaan achter het scherm plotseling hoge gordijnen open en verdwijnt het scherm in het plafond. We kijken door een enorme glazen pui uit over een stuk van het park vol met de saguaro cactussen! Heel gaaf gedaan.Terwijl Thom aan het overleggen is met een ranger wat de wandelmogelijkheden zijn en hoe de weersvoorspellingen zijn, spreek ik een andere ranger aan en vraag hem hoe oud die cactussen eigenlijk zijn. Hij laat me een overzichtje zien (zie hieronder) en ik had wel verwacht dat ze oud zouden zijn, maar niet tussen de 100 en 200 jaar oud! Pas na 55 jaar begint een cactus te bloeien en pas tussen de 50 en 100 jaar begint hij ‘zijtakken’ te groeien. Nu kijken we toch wel een beetje anders tegen deze reuzen aan en vragen we ons ook af hoe oud sommige cactussen op Curaçao zijn, want daar staan bij ons om de hoek in de zoutpannen ook enorme joekels! Weer een ander soort, maar misschien nog wel indrukwekkender! Je krijgt toch meer respect voor de natuur vind ik, wanneer je weet dat waar je naar kijkt er al was ver voor jezelf geboren werd en er waarschijnlijk nog zal zijn na jou dood.

Terwijl we het park inrijden, neem ik een slok wat van een bidon met water die ik gisteren in de auto had gezet. Terwijl ik drink denk ik: wat voelt het drink tuutje raar….Is de helft afgeknaagd! We zien de tandjes in het plastic zitten, JAK!! Er is duidelijk wat in de auto gekropen vannacht (hoe? ik heb geen idee). We besluiten om de motorkap open te zetten als we terug op de camping zijn, dat hebben we meerdere kampeerders zien doen en het schijnt dat je dan minder kans hebt op beestjes die zich lekker in je auto en onder de motorkap gaan nestelen omdat het er lekker warm is….

We kiezen een trail waarmee we naar een uitzichtpunt wandelen. Het is prachtig, maar meer een heel lange trap omhoog dan een wandelpad! Gelukkig zijn we allebei goed in conditie, al moet ik zeggen dat mijn benen vooral na de afdaling wel een goede stretch konden gebruiken! Het is gelukkig niet druk. Waarschijnlijk zitten de meeste mensen vandaag binnen aan een Thanksgiving tafel met familie en vrienden. De winkels zijn allemaal dicht en we zijn blij dat het bezoekerscentrum van het park wel open was. Morgen is de dag van de gekte: Black Friday dan gaan heel veel winkels extreem vroeg open en zijn een hoge kortingen op van alles en nog wat (ik zie net op Google dat de meeste winkels vandaag al tussen 6 pm en 2am open zijn)! Wij blijven morgen ZEKER verre van de winkels, we kiezen er voor om in de natuur te blijven :-D.

By | 2019-11-29T02:18:13+00:00 November 29th, 2019|onderweg|Comments Off on 28 november: Saguaro National Park

About the Author: