28 juli: Raften

//28 juli: Raften

Wat een actie de laatste paar weken: suppen, hardlopen, kayakken, wandelen, mountainbiken en vandaag hebben we raften aan het lijstje toegevoegd! Mooie trip gemaakt over de Athabasca rivier. De laatste keer dat ik geraft had, was in Nepal en die trip was zo pittig, dat ik daarna besloot dat dat voldoende raften was voor de rest van mijn leven. Op dezelfde route waren meerdere mensen verdronken een paar weken voordat wij gingen, maar gelukkig ging het er vandaag wat minder wild aan toe. We wilden zelfs af en toe nog wat meer actie :-). Een competatitief groepje want als het aan ons had gelegen, hadden we de groep voor ons ingehaald! Maar dat was geloof ik niet helemaal de bedoeling.

We hadden een aardige gids die ons nog het één en ander kon vertellen, bijvoorbeeld dat het water in de rivier vers van de Columbian Icefields (100km verderop) afkomstig is en daardoor prima te drinken. Het is wel koud, want het wordt nooit warmer dan zo’n 6 graden. We kwamen ook langs een soort ijzerrots, die in tegenstelling tot de rest van de oever groeit in plaats van wegslijt, door afzetting van de metalen in het water dat er overheen sijpelt.

Weer geweldige vergezichten en prachtige natuur langs de oevers. Natuurlijk hielden we onze ogen open voor beren, maar die hebben zich niet laten zien!

In het totaal duurde de trip zo’n 3,5 uur, waarvan we denk ik zo’n kleine 2 uur op het water zijn geweest.

Na het raften nog even het dorp in voor wat boodschappen en Thom en ik hebben me toch een heerlijke vega burger gegeten, met lekker veel Franse frietjes! Een top 10 burger van deze reis. Ik zou bijna een aparte blog moeten wijden aan waar je de beste vegetarische hamburger kunt eten. Iedereen aan tafel was het er over eens dat een goede vega burger lastiger te maken is dan een gewone vlees hamburger 😀

Terug op de camping bleken Peter en Karin een BBQ op de kop te hebben getikt, die je ook als vuurkorf kon gebruiken. Max heeft ladingen hout gekapt en Jonas verzamelde netjes alle kleine stukjes om het vuur op te starten. Je kunt hier op de camping gratis hout krijgen, er liggen grote stapels die allemaal opgestookt mogen worden. Helaas strooide de campingwachters roet in het vuur, want het moest uit! Ze hebben hier op de camping maar een permit voor een bepaald aantal vuurkorven en daarom hebben niet alle plekken een korf. Het is niet de bedoeling dat je er zelf eentje meeneemt. De beperking zit ‘m in de rook uitstoot die ze in de hand moeten houden. Gelukkig konden we op ons gasvuurtje nog wel even marshmallows roosteren! Dat toetje werd ons niet door de neus geboord. Terwijl de ouders bij een andere camper nog even natafelden, namen de kids het er lekker van en zijn er heel wat witte wolkjes suiker met krokante korstjes geroosterd! Wij vinden het allemaal prima, maar hoeven dan ook geen stuiterballetjes naar bed te brengen later op de avond hihi!

IMG_2043

falls-1200-liam 001

IMG_2060

IMG_2061

falls-1200-liam 042

IMG_2111

Jonas mocht ook even de boot sturen!

IMG_2113

falls-1200-liam 040

IMG_2115

IMG_2073

Onderweg mochten we ook nog even een duik in het water nemen als we dat wilden! Ik gaf de voorkeur aan een droog pak 🙂 Het water was goed koud heb ik me laten vertellen!

IMG_2075

 

 

By | 2015-07-29T05:43:10+00:00 July 29th, 2015|onderweg|Comments Off on 28 juli: Raften

About the Author: