27 september: Fietsen Gemini Bridge Moab

//27 september: Fietsen Gemini Bridge Moab

Wat is één van de meest populaire activiteiten van Moab? Fietsen! Bijna alles draait hier om mountainbiken. Volgens mij zijn er in dit kleine stadje alleen al vier fietsenwinkels en verder zie je een enorme hoeveelheid shuttles rijden, die fietsers naar hoger gelegen gebieden brengen, zodat ze heel luxe alleen maar down hill hoeven terug te fietsen.

Thom had vorig jaar samen met Felix, een vriend van ons die in april langs was gekomen, een erg leuke trail gedaan waar ik nog niet was geweest, dus we besloten daar naar toe te rijden. Het is een technisch wat lastigere trail, maar de uitzichten zijn echt waanzinnig. Af en toe fiets je wel heel dicht langs een klif en het is heel gek hoe dat van invloed is op je gemoed; ook al weet je dat je er niet zomaar af kunt vallen (bv omdat je er gewoon in een rechte lijn langs fietst en wanneer vallen wij Nederlanders nou zomaar van onze fiets!), het is toch a-relaxed!

Terug bij de auto besloot Thom nog een klein rondje te doen en ik bleef bij de auto op hem wachten. Er was goed internet bereik dus mijn vorige post heb ik midden in de natuur, met een geweldig uitzicht online gezet. Ik moest ook bellen met de winkel waar we onze banken hebben gekocht, maar helaas kreeg ik van een automatische stem te horen dat er een wachttijd was van 70 min! Pfff, dat is niet te doen! Terwijl ik dit schrijf, zit ik bij een wasserij te wachten op onze was en nu moet ik 40 minuten wachten. Gelukkig hebben ze een soort ‘bel me terug als ik aan de beurt ben’ optie, dus ik hoop dat dat zometeen gebeurt. Maar goed, ik zat ik dus in de auto (lekker wel een mobile office met mijn computer en telefoon naast me), komt er plotseling een fietser aanrijden; zonder helm, in een allerdaags kloffie, rode gympen, geen handschoenen en… oh ook geen mountainbike maar een redelijk gewone road bike. Hij vroeg of ik een foto van hem wilde maken…hmmm wat een bekend accent…ik vroeg ‘m waar hij vandaan kwam… ja hoor: Amsterdam! LOL, hij zal het wel irritant hebben gevonden om in de middle of nowhere twee Nederlanders te treffen want net op dat moment komt ook Thom weer aanrijden!  Even staan kletsen en toen besloot hij via de weg weer terug te rijden naar Moab (een flinke afstand en ook flink de hoogte in!), nadat wij hem hadden afgeraden de trails op te gaan in zijn outfit haha!

Op de terugweg besloten we in het dorp nog even wat te eten en toen voor een paar uurtjes terug naar de camping, voordat we weer Moab in zouden gaan om te kijken of we ergens het eerste debat tussen Trump en Clinton konden zien. Het begon om 7 uur onze tijd, dus toen we rond kwart voor zeven weer in het stadje waren, hadden we in ons hoofd dat we vast op veel plekken televisies zouden zien en mensen klaar zouden zien zitten voor het debat. Niks van dat alles! Overal stonden wel tv’s aan, maar aangezien het Monday Night Football was, zagen we op alle beeldschermen alleen maar groene velden en mannen met brede schouders rondrennen. Uiteindelijk vonden we een tentje waar ze in een zijkamer het debat uitzonden en waar redelijk wat mensen zaten. Erg leuk om zo’n debat te kijken terwijl je in Amerika bent. Er zaten voornamelijk democraten en de stemming was behoorlijk anti-Trump gelukkig. Wij vonden het toch wel spannend hoe Hillary het zou doen, maar ze deed het super goed! Ze bleef heel rustig, gaf goed onderbouwde antwoorden, terwijl Trump vooral zichzelf op de borst klopte over hoe succesvol hij was. Zijn antwoorden waren verre van inhoudelijk. Er schijnen nog 2 debatten te zijn voor de verkiezingen begin november, wel leuk om die ook te kijken al zal dat nachtwerk worden als we dan al in Nederland zijn!

img_6066

img_6062

img_6067

img_6064

img_0470

img_0471

Sorry…what??

img_6075

Het debat

img_6072

 

 

By | 2016-09-27T18:23:51+00:00 September 27th, 2016|onderweg|Comments Off on 27 september: Fietsen Gemini Bridge Moab

About the Author: