26 augustus: Westcliffe

//26 augustus: Westcliffe

Vandaag een leuk stuk gefietst naar het dorpje Westcliffe. Was zo’n 25 kilometer heen en terug dus een prima stukje voor de eerste keer sinds een aantal maanden weer op de fiets. Westcliffe is echt een schattig dorpje met een paar winkeltjes, cafeetjes, galeries en een heel klein theatertje. Er was ook een klein rock shopje en ik vroeg aan de eigenaresse of je hier in de regio kunt rockhounden, maar ze vertelde dat op bijna al het land waar mogelijk goud, zilver of andere edele metalen of stenen kunnen worden gevonden een claim zit. Dat betekent dat iemand het recht heeft gekocht om daar te mijnen. Hoe dat gebeurt is afhankelijk per regio. We hebben de afgelopen weken gekeken naar de serie Prospectors van The Weather Channel. Erg leuk want daarin worden een aantal professionele rockhounders uit Colorado gevolgd. Soms onder heel extreme omstandigheden en letterlijk met bloed, zweet en tranen halen ze de mooiste stenen uit de aarde. De een werkt met explosieven en groot materieel en de ander graaft met alleen wat handgereedschap. Voor wie het leuk vindt, je kunt alle seizoenen terugkijken via Youtube.

Thom was in Westcliffe nog even een piepklein Tourist Office-je ingelopen om te vragen of er hier in de buurt nog bezienswaardigheden waren, waarop de dame achter de counter resoluut ‘nee’ antwoordde, haha! Na wat getrek, kwamen er toch nog een leuke wandeltrail en opvangcentrum voor wolven uit :-). Ze wist ook nog te vertellen dat de kale banen die we aan de overkant tegen een berg op zien liggen, inderdaad van een skiegebied waren. Definitief verleden tijd: een aantal investeerders hadden in de jaren zeventig het gebied ontwikkeld, ondanks dat de lokale bevolking had gezegd dat het hier te hard waait in de winter. Gevolg: de sneeuw bleef niet op de pistes liggen en het gebied is nooit van de grond gekomen. Wel vreemd dat je het nog steeds kunt zien liggen en het niet overgenomen is door het omliggende bos.

De rest van de middag lekker buiten gezeten en de rand van het meer langzaamaan zien vollopen met weekend gasten. Vooral aan de overkant staan een boel mensen, al moet ik zeggen dat het niet overvol staat. Het heeft wel iets gezelligs, sowieso veel vissers en dat is niet het luidruchtigste volk! 🙂

IMG_5243

Vanmorgen spiegelglad water

IMG_0037

IMG_0040

IMG_5248

IMG_5251

Bloemen langs Main Street

IMG_0045

Een junkshop met heeeel veel guns!!

IMG_0042

IMG_0049

In de verte zie je de camper staan.

IMG_0035

By | 2016-08-27T02:18:09+00:00 August 27th, 2016|onderweg|Comments Off on 26 augustus: Westcliffe

About the Author: