25 juni: Helliwell Park

//25 juni: Helliwell Park

Vandaag gewandeld in een erg mooi parkje hier zo’n 5 kilometer vandaan. Je hoeft hier op het eiland nooit in de auto te stappen, alles kun je gewoon lekker op de fiets doen. In het park mocht alleen gewandeld worden, dus de fietsen in het rek gezet bij de ingang. Overal staan hier ook fietsenrekken, wél de boel op slot zetten, zeker met die dure dingen van ons.

Het pad liep langs prachtige kliffen en strandjes, waar we meteen ook leuke sup mogelijkheden zagen. De voorspellingen zijn goed voor de komende dagen, dus daar gaan we zeker een keer naar toe met de planken. Een erg mooie wandeling, nog een slangetje en een Bald Eagle gezien: enorm grote roofvogel en hét nationale symbool van de VS. Daar is het een beschermde vogel die je zelfs dood niet eens in je bezit mag hebben, eind 20ste eeuw waren ze bijna uitgestorven. Vind je een dooie, dan moet je ‘m opsturen naar een lab, waar ze de beesten verwerken. Ze zijn namelijk heel bang dat mensen stiekem op ze gaan jagen om ze op te zetten en als nationaal symbool in huis te hebben.

Hier op de camping komt de weekenddrukte langzaam weer gang. Hopelijk blijft de plek naast ons vrij, net als vorig weekend, dat geeft wat meer ruimte. Het is grappig om te merken dat mensen in groepjes aan komen rijden door de ferry die elke keer weer een lading auto’s uitpoept!

De rest van de dag heel nuttig besteed door allemaal kleine naaiklusjes eens af te handelen. Een aantal ringen van de gordijnen kwamen los, Thom’s spijkerbroek was gescheurd, nieuwe gordijntjes voor de slaapkamer gemaakt, de hangmat gerepareerd, want de stof begon te scheuren en leuke banden gemaakt voor om de lange gele gordijnen, zodat ze wat compacter hangen. Mijn naaimachine kan allemaal leuke steken, dus het was wel grappig om daar wat mee te experimenteren.

IMG_7933

Thom heeft op het dak de bevestigingspunten van de zonnepanelen aangepakt. Die waren behandeld met waterdichte kit, maar als die uithard, krimpt het ook, dus er mocht wel een nieuwe laag op. Terwijl hij op het dak bezig was, raakte hij nog in gesprek met een stel dat zei dat we wel ver van huis waren en hoe lang we al onderweg waren. De tijd gaat hard, want we zijn alweer bijna 6 maanden op reis! Het is leuk om te merken dat we helemaal thuis zijn in ons huis op wielen en langzaamaan ook weer wat meer met werkdingen bezig zijn, dat gaat eigenlijk heel organisch. Toch fijn, want om jezelf nou achter de broek aan te gaan zitten om weer aan het werk te gaan….dat is ook weer zoiets haha!

NB. Iedereen in NL: heel veel plezier dit weekend met het mooie weer dat voorspeld is! Heerlijk, geniet ze!

IMG_5946

IMG_5950

IMG_5952

 

IMG_5959

IMG_5957

IMG_5961

By | 2015-06-26T01:41:34+00:00 June 26th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk June 26, 2015 at 10:53 am

    Wat een superleuk eiland!!! xxx

Comments are closed.