24 november: Uitverkoop

//24 november: Uitverkoop

Gisteren hadden we zoveel van onze todo lijst kunnen schappen, dat we vandaag eigenlijk wat tijd over hadden om nog even de stad in te gaan. We konden allebei wel wat winterkleren gebruiken en ik wilde heel graag langs de Apple Store om de nieuwe Ipad Pro uit te proberen!

We hebben gisteren een plekje gereserveerd in een stalling. Zag er allemaal prima uit. Het is een vrij groot terrein aan de rand van de stad, allemaal rv’s en gewoon buiten. Het klimaat hier is prima, vrij gematigd en relatief droog en dus hoef je zo’n camper eigenlijk niet binnen te zetten. Aardige kerel en het terrein heeft 24 uur per dag bewaking + camera’s waardoor je via het internet mee kunt kijken! Mocht het een keer noodweer zijn, dan kunnen we zien of ie overeind blijft staan :-).

Vanmiddag dus de stad in. Tenminste, hier in de VS betekent dat naar een mall. Niet onze favoriete plek, maar hier hadden ze een leuke opzet met winkelstraatjes in de open lucht. Veel prettiger. Tot onze grote verrassing hadden heel veel winkels al Black Friday kortingen, wat neer komt op 40 tot 50% korting op alles in de winkel. Aanstaande donderdag is het hier Thanksgiving, niet te missen als je in de supermarkt bent, want in bijna elke winkelwagen ligt een grote turkey! In 2006 werden er 270 miljoen kalkoenen ‘gekweekt’, waarvan 1/3 voor Thanksgiving wordt gebruikt. De meeste kalkoenen worden gemanipuleerd om meer wit vlees op het bot te krijgen, ze zijn vaak zo zwaar dat ze gezien kunnen worden als het broertje van de plofkip. Anyway, back on topic: Thanksgiving (altijd op een donderdag) wordt gevolgd door Black Friday. Dan staan Amerikanen in rijen om als eerste de beste kortingen te bemachtigen. Dit geldt vooral voor ‘big ticket items’, oftewel dure artikelen als tv’s en witgoed. In één van de winkels waar we vandaag waren, vertelde de verkoopster dat kortingen bij hen in de winkel oplopen tot 60% (op alles!). We trokken in eerste instantie een beetje onze neus op voor het idee van Black Friday, maar eerlijk gezegd ben je een dief van je portemonnee als je niet wacht tot die dag (of deze week, want de kortingen zijn nu ook al hoog) om inkopen te doen (bijvoorbeeld voor de kerst). Zulke kortingen zie je in Nederland niet snel, zelfs niet bij de Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf (may they rest in peace).

Vooral Thom had wat kleren nodig en ik ben inderdaad gevallen voor de Ipad Pro. Wat een geweldig apparaat! Ik was meteen helemaal weg van de pen/potlood die je er bij kunt kopen. Het is een geweldige manier om te schetsen, misschien nog wel beter dan op papier. Ik heb ‘m dan ook voornamelijk gekocht voor mijn werk en ben heel benieuwd of het een nieuwe dimensie gaat toevoegen! Het zal mijn schilderwerk niet vervangen natuurlijk, maar ik hoop dat ik er meer door zal gaan schetsen en tekenen. Helaas was de pen in de winkel niet meer beschikbaar, dus die moet ik online bestellen dus nog even geduld!

IMG_9812

IMG_9796

IMG_9818

IMG_9821

By | 2015-11-25T03:01:39+00:00 November 25th, 2015|onderweg|Comments Off on 24 november: Uitverkoop

About the Author: