Foto: Thom aan het werk 🙂

Fietsen hier heeft wel echt een extra dimensie, doordat er elk moment een beer de bosjes uit kan lopen. We dragen nu allebei bear spray bij ons, die we vastmaken aan de riem van de camelback rugzak, zodat je ‘m meteen kunt pakken als het nodig is. Eerst droeg Thom alleen een bus, maar als je fietst dan ben je niet altijd heel dicht bij elkaar en er is een filmpje op youtube van twee mountainbikers die een beer tegenkomen en de eerste (met de gopro) valt van schrik van het pad en de helling af. Zijn vriend weet uiteindelijk de beer af te schrikken door bear spray te gebruiken, maar als je dan maar 1 bus hebt, moet je maar hopen dat dat net goed uitkomt!

De beren zijn vooral actief in de ochtend en avond, dus we besloten midden op de dag naar East Glacier te fietsen (waar we gisteren ook waren geweest). Het is zo’n 20 km, een mooie route over de lekker rustige weg. In het dorp wat gegeten en op het internet geweest. Heel irritant is dat ze bij het postkantoor hier vlakbij, alle pakjes weer terug hebben gestuurd naar Amazon. We snapten er helemaal niks van, want we hadden van te voren gebeld om te vragen of ze een general delivery service hadden. Dus Thom weer bellen, blijkt dat ze alleen pakjes accepteren die via USPS (hun eigen postservice) worden geleverd en alle ander koeriers zoals DHL, UPS, Fedex niet! Volgens haar zaten daar kosten aan verbonden die zij dan moeten betalen. Dat klopt inderdaad en daarom moeten wij ook af en toe bijbetalen als we pakketjes ophalen, maar dat is geen reden om alles niet te accepteren. Het enige dat nu waarschijnlijk is aangekomen, is een pakje met post uit Texas, van ons postadres (daar gaan alle boetes naar toe :-D.

Toen we terugfietsten zagen we plotseling weer allemaal auto’s in de berm staan en ja hoor, daar was de moeder beer weer met haar kleintje. Vlakbij dezelfde plek als waar we ze gisteren hebben gezien, dus dat zullen denk ik dezelfde zijn geweest. Het was erg leuk, want ze zaten nu een stuk lager dan de weg en daardoor konden we ook kijken en hielden we toch genoeg afstand. We raken er al een beetje aan gewend, maar het blijft bijzonder!

IMG_7027

Het was heel mistig vandaag door de rook.

IMG_7030

IMG_7029

IMG_7037

Ons plekje!

IMG_7035

Bijzondere waterval vlakbij de camping. Het is een erg belangrijke plek voor Indianen in deze regio. Rond 1750 is hier een vrouw in een boom begraven die een erg bijzonder leven had geleid. Door de overlevering via verhalen, is haar levensverhaal bewaard gebleven.