23 september: Klussen

//23 september: Klussen

De afgelopen dagen staan in het teken van klussen aan de camper. We zijn omringt door doehetzelfzaken, dus dat maakt het lekker makkelijk. Er zit hier zelfs eentje op fietsafstand van de camping voor dat ene moertje of schroefje dat we toch nodig blijken te hebben.

Thom heeft vandaag het waterfilter geïnstalleerd, niet eenvoudig, maar het is gelukt! Het resultaat: drinkbaar water uit de kraan! Deze camping was een goede testcase, want het water smaakt enorm naar chloor. Dat kan gewoon bijna niet goed voor je zijn. We hadden er een beetje een hard hoofd in dat deze zwembadwatersmaak helemaal zou verdwijnen, maar ik kan niet anders zeggen dan dat het resultaat ongelooflijk is! Het water smaakt lekker en helemaal neutraal. Dit filter heeft ook nog een UV lamp, waardoor alle bacteriën worden gedood. Dat is wel heel handig, vooral als we water uit de tank drinken. Officieel horen drinkwaterslang en vuilwaterslang bij dump stations gebruikt te worden voor het één of het ander, maar je weet nooit of je voorganger dat ook heeft gedaan en het kan een vies klusje zijn dat dumpen! Ik denk dat we binnen een paar maanden de kosten van het filter er al uit zullen hebben en dat we geen watercontainers meer hoeven kopen, zal ook een boel afval schelen.

Verder hadden we materiaal gekocht om de tv direct tegen de wand te monteren, zodat we deze achter een kastje kunnen laten verdwijnen als we niet kijken. We hadden hiervoor een officieel systeem kunnen kopen, maar dan waren we al snel honderden dollars kwijt geweest, dat vonden we het niet waard. Dus ik had een tijdje zitten broeden op een simpelere oplossing door bijvoorbeeld gebruik te maken van de schuifelementen van een keukenla. Ik wist alleen niet precies hoe. Thom zag het ook niet helemaal voor zich, maar toen we samen in de doehetzelf stonden, kwamen we toch tot een mogelijke oplossing. En….het werkt!! Geen grote tv meer permanent on display, maar lekker verstopt achter de kast. Hij moet er morgen nog wel een keertje af om het allemaal netjes af te werken, maar het ziet er nu al super uit en voelt goed stevig.

Zo zijn we lekker bezig en proberen we ons niet te veel aan te trekken van de hitte midden op de dag. Vandaag gingen we ruim over de 30 graden heen, maar een lekker koude douche tussendoor helpt een beetje met afkoelen. Het wordt ook niet koeler voorlopig, dus misschien weer een siesta ritme instellen 🙂 Leven we een beetje mee met iedereen op Curacao, daar roostert iedereen ook flink in het zonnetje!

IMG_7580

IMG_7588

IMG_7589

IMG_7581

Ik kon er met kleinere handen net wat beter bij dan Thom 😀 Gelukkig heb ik geen bouwvakkersspleet haha!

IMG_7582

Effe dutje doen tussendoor!

IMG_7585

Tegen deze muur moet de tv komen

IMG_7606

Tv dan twee houten latjes, een houten plaat en het ladensysteem. Eigenlijk heel simpel!

IMG_7607

Waar is ie nou??!

IMG_7610

Tadaaa!! Dat stokje gaat nog weg. We moeten nog iets verzinnen zodat de tv hoog blijft en niet naar beneden zakt. We hebben al een idee.

IMG_7613

Het systeem tegen de muur bevestigd

IMG_8760

Eigen brood lukt steeds beter!

IMG_8754

Foto gemaakt tijdens het fietsen gisteren. Mooie canyon met allemaal herfstkleuren.

IMG_8743

Nog een grappige van afgelopen weekend. We moesten vooral heel erg lachen om die vrouw achter ons haha!!

 

 

 

 

By | 2015-09-24T03:56:04+00:00 September 24th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk September 24, 2015 at 2:17 pm

    wat goed zeg zo’n tv systeem. octrooi op aanvragen. hahaha!!! Lekker weer ook!!!. Het zal wel even wennen zijn. Lekker vroeg de dingen doen. Dus hup hup je bed uit 🙂

Comments are closed.